Logga in

Till toppen av sidan

Rektor

2019-05-09 | Stockholm | Chef | Funktionsnedsättning

Platser: 1

Frösunda söker nu en rektor som vill leda utveckling av särskola med inriktning träningsskola

Om Ikasus 

Ikasus Friskola i Vallentuna är en grundsärskola för årskurserna F-10 och gymnasium. Våra ca 25 elever har olika funktionsnedsättningar och även autism/autismliknande tillstånd. I undervisningen utgår vi genomgående från elevens förutsättningar och potential. För att lyckas som skolledare på Ikasus måste du ha en god kunskap om elever med funktionsnedsättning och gärna även egen, praktisk erfarenhet av att arbeta med elever med funktionsnedsättning. Hos oss står pedagogiken i fokus och eleven får arbeta på ett sätt som passar henne/ honom bäst, allt i syfte att genom glädje och nyfikenhet skapa goda förutsättningar för inlärning. All undervisning är individuellt planerad utifrån elevens utvecklingsplan som omfattar alla ämnesområden.

Rektor till Ikasus
Som rektor rapporterar du till skolchefen inom affärsområde Funktionsnedsättning. Du ingår i regionens ledningsgrupp och ditt övergripande ansvarsområde är att aktivt arbeta för att utveckla och optimera verksamhetens kvalitet och utveckling utifrån elevens fokus samt ansvara för personal och arbetsmiljö, ekonomi och resultat.  Du är en viktig ambassadör, både för skolan och företaget. Du verkar för att externa och interna kontakter upplevs som positiva och präglas av Frösundas värderingar respekt, engagemang och nyfikenhet. Som ledare har du förmåga att etablera goda kontakter med föräldrar, elever, medarbetare och andra intressenter. 

Kvalifikationer
 
Vi söker dig som är en erfaren chef och pedagogisk ledare vilket innebär:

  • Pedagogisk utbildning på högskolenivå
  • Pedagogisk erfarenhet
  • Kunskaper i relevant lagstiftning
  • Rektorserfarenhet med rektorsutbildning
  • Ledarerfarenhet (inkl personalansvar – dokumenterad erfarenhet)
  • Erfarenhet av att arbeta inom funktionsnedsättningsområdet
  • Erfarenhet av budgetansvar
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper där samarbetsförmåga, flexibilitet och din kommunikativa förmåga blir viktiga verktyg.  Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning. 
 
Kontaktpersoner
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta regionchef Mats Vikström, telefon 010-130 40 44.
Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR Business Partner Tobias Knutsson, telefon 010 - 130 30 44. 

Låter det intressant?
  Välkommen med din ansökan redan idag, intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Kontaktpersoner:

Tobias Knutsson , HR Business Partner
Telefon: 010-130 30 44


Ansök direkt genom att fylla i nedanstående formulär: