Logga in

Till toppen av sidan

Danvikstulls dagliga verksamhet söker arbetsterapeut/aktivitetscoach.

2019-06-03 | Stockholm | Medarbetare | Funktionsnedsättning

Platser: 1


Kom och arbeta med oss på Danvikstulls dagliga verksamhet!

Detta är inte en vanlig arbetsterapeut-tjänst, utan ett arbete där du till mycket stor del arbetar praktiskt i vår verksamhet tillsammans med övriga medarbetare. Tjänstens omfattning är 90%.

Danvikstulls dagliga verksamhet är en verksamhet som sedan 1 maj 2009 drivs av Frösunda Omsorg AB enligt 9 § 10 LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) på uppdrag av Södermalms stadsdelsförvaltning. Målgruppen är vuxna personer med måttlig till grav utvecklingsstörning med inslag av autism eller autismliknande tillstånd. Ofta har våra kunder en kombination av flera funktionsvariationer som gör att flertalet är rörelsehindrade och saknar talat språk.
 
Vi arbetar med att skapa en så kommunikativ miljö som möjligt. Det innebär en tydligt ”talande” fysisk miljö anpassad utifrån arbetstagarnas behov där personalen är en del i den kommunikativa miljön. Vi använder tydliggörande pedagogiska hjälpmedel, både kommunikationshjälpmedel och kognitiva hjälpmedel som både generella och individuella scheman samt bild- och teckenstöd. För oss är tydliggörande pedagogik och AKK (Alternativ Kompletterande Kommunikation) grunden i vår verksamhet. Att förstå och göra sig förstådd med sin omgivning är en mycket viktig komponent för trivsel, trygghet och personlig utveckling.

Verksamhetens inriktning är mot det estetiska området och vi erbjuder lustfyllda aktiviteter och social samvaro som stimulerar alla olika sinnen. Vi erbjuder våra kunder aktiviteter som musik, teater, skapande, media, sinnesstimulans och mycket mer.
 
Arbetsuppgifter
 - Tillsammans med övriga medarbetare utveckla, anpassa och leda aktiviteter inom daglig verksamhet, anpassat efter arbetstagarnas förutsättningar, behov, intressen och önskemål. Du arbetar både på individnivå med alla delar i verksamheten inklusive personlig omvårdnad och med att utveckla verksamheten.
 - Skapa och behålla goda relationer med deltagare, anhöriga, gode män, personliga assistenter, handläggare och övriga instanser. Delta i och leda uppföljningsmöten. Samverka med habiliteringen samt övriga nätverk.
 - Tillsammans med övriga kollegor och ledning utveckla verksamhetens innehåll och kvalitet.
 - Dokumentera enligt gällande lagstiftning.
- Handleda personal i hjälpmedel, liftteknik, genomförandeplaner etc.
-Pedagogiskt arbete med kunder
- Handleda studenter
-ADL bedömningar

 Kvalifikationer
 - Leg. arbetsterapeut
 - Erfarenhet av branschen med tillhörande lagstiftning
 - Erfarenhet av målgruppen personkrets 1 LSS
 - Kreativt och lösningsfokuserat arbetssätt

 
 Övriga Önskemål 
- Utbildning eller erfarenhet av RGRM är en stor merit
 - Utbildning eller erfarenhet av taktil massage
 - Erfarenhet av AKK

Vi söker dig som är en initiativrik, engagerad person med ett stort hjärta, som brinner för att göra vardagen meningsfull för personer med funktionsvariationer. Du är en problemlösare som förstår vikten av snabb återkoppling och kommunikation till alla du kommer i kontakt med.

Vi vill att du som söker är prestigelös, social, lösningsfokuserad och trivs med att samarbeta med andra. Vi förutsätter att du har ett stort intresse för människor. Att du brinner för allas rätt till en meningsfull sysselsättning, det är självklart! Vi erbjuder dig en arbetsgrupp med en härlig stämning, kreativitet, mycket engagemang, skratt, nyfikenhet och omtanke om varandra. Ett arbetsklimat där vi tar hand om, ser varandra och vill varandra väl i både stort som smått. 

Vi har en unik personalsammansättning med mycket hög kompetens och ambitionsnivå. Tillsammans med dedikerade kollegor får du möjlighet att arbeta konkret med att göra någons tillvaro bättre. Vi hoppas du kan komplettera vårt team med idéer, kunskap och engagemang.

Kontaktpersoner:

Ewa Andersson , Verksamhetschef
Telefon: 010-1305983


Ansök direkt genom att fylla i nedanstående formulär: