Logga in

Till toppen av sidan

Älandsgården

Vård- och omsorgsboende med 27 platser för äldre med demenssjukdom. Här erbjuder vi en individuellt utformad vård och omsorg som utgår från varje persons behov och önskemål.

Vi driver Älandsgården på uppdrag av Härnösands kommun, sedan 15 februari 2016.

Boendemiljö

Älandsgården ligger i ett lugnt och grönskande villaområde i Älandsbro, strax norr om Härnösand. Här har vi 27 lägenheter och de är 30 kvadratmeter stora. Lägenheterna rymmer en köksdel med kylskåp och diskbänk, handikappanpassade badrum med dusch och det finns garderob.

Varje avdelning har ett gemensam kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns en matsal och två dagrum på varje avdelning och en stor gemensam samlingssal för underhållning och aktiviteter. Det är inrett för en hemtrevlig känsla. Utomhus finns uteplatser i anslutning till avdelningarna.

Bemötande och omvårdnad

Varje person har en egen historia, sina intressen och önskemål och för oss är dessa viktiga. Det handlar om att föra en dialog med den äldre. Därför står den enskilde i centrum, i alla lägen. För att kunna ge ett professionellt bemötande utifrån varje persons behov och förutsättningar har våra medarbetare gedigen kunskap om kognition och demens. Att varje person själv får bestämma över sin vardag är utgångspunkten i vårt arbete och bemötande. Våra medarbetare ser till det friska och arbetar för att locka fram förmågor utifrån varje persons förutsättningar - det handlar om att göra saker man tycker är roligt och vill fortsätta göra.

Meningsfull dag, varje dag

Vad som är en meningsfull dag är olika för varje person. Oavsett, ska man få sin dag så som man vill ha den. Hur vi ska arbeta utifrån den enskildes behov och önskemål beskrivs i genomförandeplanen som vi följer upp regelbundet. För många är det viktigt med igenkännande av välbekanta sysslor. Vi uppmuntrar därför till att delta i vardagssysslor.

Måltiderna en viktig del av livskvaliteten

Måltiderna ska vara ett tillfälle att njuta, oavsett om man vill äta tillsammans med andra eller på egen hand. Att det smakar gott är lika viktigt som att måltidsmiljön är trygg och behaglig. Maten som serveras är varierad och näringsrik och menyerna utgår från säsongens utbud. För den som har speciella behov anpassas maten. Vill du som anhörig äta tillsammans med din närstående är du välkommen att höra av dig.

Varmt välkommen på besök

Du är varmt välkommen att göra ett personligt besök eller kontakta oss om du har några frågor.