Logga in

Till toppen av sidan

Hagtorp

Hagtorps äldreboende riktar sig till personer som är över 65 år eller äldre och som har somatiska sjukdomar och/eller demenssjukdom. Boendet har 36 platser, varav 18 demensplatser, 8 korttids- och avlastningsplatser och 10 för omvårdnad. Hagtorps äldreboende ligger i centrala Upplands-Bro.

Bemötande

Vi månar om dig, att du får ett bra bemötande och rätt omvårdnad. Stor vikt läggs vid att du ska känna dig trygg och respekterad. Det säkerställer vi bland annat genom att utbilda våra medarbetare i bemötande.

Hemlik miljö i egen lägenhet

Lägenheterna är ljusa, har egen köksdel och ett stort badrum. Utöver sängen möblerar du själv din lägenhet, vilket skapar den hemlika miljö du själv vill ha. Köksdelen är rustad med kylskåp, frysfack, diskbänk med avställningsytor och plats för mickrovågsugn. Kokplatta finns att tillgå vid behov. 

Omvårdnad

I äldreboendet finns omvårdnadspersonal (undersköterskor och vårdbiträden) som hjälper dig med det du behöver och önskar. I äldreboendet har du även tillgång till en sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut. De hjälper till med utprovning av tekniska hjälpmedel samt handleder personal om du behöver träning eller rehabiliteringsinsatser.

Bra måltider en förutsättning

Måltider är en viktig del av vardagen och en förutsättning för att må bra. Vi har egna kockar som tillagar en varierad och näringsrik kost och all mat tillagas i vårt kök. Måltiderna serveras för att möta dina personliga önskemål. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller i din lägenhet.

Till påsk och jul dukar vi upp enligt tradition och välkomnar även anhöriga att delta. Inom Frösunda har vi en dietist som säkerställer att maten och måltiderna följer de nationella riktlinjer som finns för äldre och att medarbetarna har den kunskap de behöver i alla frågor som berör kost och näring.

Varmt välkommen på besök

Du är varmt välkommen att göra ett personligt besök eller kontakta oss om du har några frågor.

Aktiviteter och Månadsbrev

Här kan du läsa om månadens aktiviteter:

Ladda ner som [PDF]

Läs det senaste månadsbrevet här:

Ladda ner som PDF [Mars]

Veckomatsedel

Här kan du läsa vad som serveras på Hagtorp:

Vecka 10-14 [PDF]