Logga in

Till toppen av sidan

Ugglan

Ugglan är ett vård- och omsorgsboende med 51 platser för äldre med omvårdnadsbehov eller demenssjukdom. Här erbjuder vi en individuellt utformad vård och omsorg som utgår från varje persons behov och önskemål.

Vi driver Ugglan på uppdrag av Härnösands kommun.

Boendemiljö

Ugglan har sammanlagt 51 platser där 17 platser är för äldre som har ett omvårdnadsbehov och 34 platser för äldre med demenssjukdom. Ugglan ligger integrerat i ett bostadsområde med närhet till vacker natur, promenadvägar och vatten.

Lägenheterna är 35-46 kvadratmeter och varje lägenhet har egen kokvrå, dusch och toalett. Varje avdelning har ett gemensamt TV-rum och matsal och utomhus finns en gemensam altan och trivsam uteplats.

Bemötande och omvårdnad

Varje person har en egen historia, sina intressen och önskemål och för oss är dessa viktiga. Dethandlar om att föra en dialog med den äldre. Därför står den enskilde i centrum, i alla lägen. För att kunna ge ett professionellt bemötande utifrån varje persons behov och förutsättningar har våra medarbetare har gedigen kunskap om kognition och demens. Att varje person själv får bestämma över sin vardag är utgångspunkten i vårt arbete och bemötande. Våra medarbetare ser till det friska och arbetar för att locka fram förmågor utifrån varje persons förutsättningar- det handlar om att göra saker man tycker är roligt och vill fortsätta göra.

Meningsfull dag, varje dag

Vad som är en meningsfull dag är olika för varje person. Oavsett, ska man få sin dag så som man vill ha den. Hur vi ska arbeta utifrån den enskildes behov och önskemål beskrivs i genomförandeplanen som vi följer upp regelbundet. För många är det viktigt med igenkännande av välbekanta sysslor. Vi uppmuntrar därför till att delta i olika vardagssysslor.

Måltiderna en viktig del av livskvaliteten

Måltiderna ska vara ett tillfälle att njuta, oavsett om man vill äta tillsammans med andra eller på egen hand. Att det smakar gott är lika viktigt som att måltidsmiljön är trygg och behaglig. Maten som serveras är varierad och näringsrik och menyerna utgår från säsongens utbud. För den som har speciella behov anpassas maten. Vill du som anhörig äta tillsammans med din närstående är du välkommen att höra av dig.

Varmt välkommen på besök

Du är varmt välkommen att göra ett personligt besök eller kontakta oss om du har några frågor.