Logga in

Till toppen av sidan

Frösunda Arbetslag

Frösunda arbetslag har sin lokal i Täby (Gribbylund). Vi vänder oss främst till personer med högfungerande autism (tex aspergers syndrom) och personer med en lindrig utvecklingsstörning.

Externa praktikplatser

Frösunda arbetslag har samarbete med ett flertal företag som kan tillgodose kundernas olika önskemål vad gäller variation på arbetsuppgifter. Vi går ut i grupp eller enskilt med en coach till de olika arbetsplatserna. Vi har nu grupper på en golfbana, gym, tennishall och ett stall. Listan utökas efter hand.

I vår lokal i Gribbylund har vi även en syateljé och ett snickeri. I syateljén tillverkar vi egna kreationer och syr även på beställning. I snickeriet tillverkar vi olika träprodukter och lär oss möbelrenovering.

Individuella praktikplatser

På Arbetslaget har vi upparbetade kontakter med flera olika företag inom närområdet. På de individuella praktikplatserna får kunderna stöd av personal utifrån behov. Exempel på individuella platser är för tillfället; café, restaurang och en djuraffär. Listan utökas efter hand som önskemålen uppstår. Som komplement har vi en dag i veckan fysisk träning i en idrottshall, badminton samt undervisning i hur man äter rätt och bra.

Vi vänder oss till dig

Vi vänder oss till dig med diagnosen Asperger syn­drom, ADHD, eller andra neuropsykiatriska funktionshinder. Du ska vara berättigad till insatsen Daglig verksamhet enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS): 1:1 § LSS och 9:10 § LSS, eller enligt beslut om insats enligt SoL (7:1).