Logga in

Till toppen av sidan

Ålderstigens gruppbostad

Frösunda driver på uppdrag av Halmstad kommun Ålderstigens gruppbostad som riktar sig till personkrets 1. Här bor man i en egen lägenhet och har samtidigt möjlighet till gemensam samvaro. Boendet har fem lägenheter och gemensamma utrymmen med kök och allrum. Gruppbostaden ligger i stadsdelen Vallås, cirka 5 km från centrum, med stadsbussarna gående strax utanför.

Individuellt anpassat stöd

Här får varje person ett gott bemötande och ett individuellt anpassat stöd som hjälper till att skapa struktur, rutiner och planering i vardagen. Våra medarbetare ger stöd i hushållsaktiviteter som städning, tvätt och matlagning. Allt för att det vardagliga livet ska vara så tryggt och trivsamt som möjligt. Det är alltid personen färdigheter, behov och utveckling som styr våra insatser.

Personlig genomförandeplan

Utifrån önskningar och behov upprättar kontaktpersonen tillsammans med den enskilde en genomförandeplan. Här beskrivs hur vårt arbete och samverkan ska se ut för att du ska nå en ökad självständighet och leva med högsta möjliga livskvalitet. Vår strävan är att tillsammans arbeta mot samma mål. Vi verkar för att ge dig en meningsfull och aktiv fritid utifrån dina intressen. Att träna det sociala samspelet är en viktig del i varje persons utveckling. Vi erbjuder allt från gemensamma middagar och aktiviteter, restaurang- och biobesök till motionsaktiviteter.