Logga in

Till toppen av sidan

Hjälpa barn med svår uppväxt?
Skapa ett familjehem!

Vill ni ge barn som kommer från svåra förhållanden en meningsfull tillvaro och en andra chans i livet, så är ni välkomna att anmäla ert intresse för ett familjehem.

Inom Individ och familj placerar vi ut barnen till de familjehem som bäst matchar deras intressen, behov och område. Gör en intresseanmälan längst ner på denna sida, så hör vi av oss!

Så här jobbar vi med familjehem.

Vi erbjuder utredda familjehem över hela landet. Oavsett om fokus ligger på att ge den unge egna förutsättningar för utbildning/arbete/bostad/familj eller en trygg uppväxtmiljö med anknytning till stabila vuxna, så utgår vi alltid från individens behov för att skapa en egen framtid.

Utredda familjer i samverkan med socialtjänsten.

Vi utreder, i samverkan med placerande socialtjänst, de familjehem som vi kontrakterar. Detta innebär att utredningen kvalitetssäkras både internt och externt. Vårt stöd till familjerna möjliggör komplexa placeringar för individer med beteendeproblem, missbruk, kriminalitet, neuropsykiatri och ofta en kombination av flera av dessa.

Läs mer om:

Våra familjehem

Vi erbjuder konsulentstödda familjehem som arbetar utifrån ett specifikt uppdrag. Vi utgår utifrån evidensbaserade metoder och forskning. Grundtanken är att familjehemmet ska stödja och vägleda individen, den unge ska få positiva erfarenheter genom att så självständigt som möjligt klara av sin skolgång och praktik, planera sin ekonomi, sköta vardagliga rutiner och planera inför framtiden

Familjehemmen får utbildning och handledning.

Våra familjehem erbjuder en trygg uppväxtmiljö, där en viktig del är att skapa tillitsfulla relationer. Familjehemmen får kontinuerlig utbildning och handledning som utförs av vår familjehemskonsulentgrupp med socionomer.

Stöd, service och handledning dygnet runt.

Verksamheten är uppbyggd med flera stödfunktioner för att familjehem och jourhem ska kunna få hjälp 24 timmar om dygnet. Våra familjehemskonsulenter stöttar upp placeringsuppdraget, ger utbildning, samordnar och håller i alla kontakter med uppdragsgivare.

Rikstäckande organisation med familjehem.

Bland våra familjehem finns bred kompetens, stor geografisk spridning och olika familjesammansättningar samt ett stort nätverk. Vi skräddarsyr placeringen efter individens behov.

Placeringsjouren är tillgänglig dygnet runt

Vår målsättning är att alltid lösa de behov som uppstår inom organisationen. Placeringsjouren finns tillgänglig dygnet runt för stöttning och handledning till våra familjehem samt för placeringsförfrågningar.

Intresseanmälan
name-field
tT
Fält markerade med * är obligatoriska.

Hjälp oss göra webbplatsen bättre

Lämna synpunkter här

Vår webbplats är till för dig

Är det något du skulle vilja ha annorlunda?

Lämna dina synpunkter i formuläret.