Logga in

Till toppen av sidan

Frösunda HVB Staffansbo

Frösunda HVB Staffansbo vänder sig till pojkar med psykosocial problematik så som missbruk, kriminalitet eller utagerande.

HVB-hemmet Staffansbo är ett småskaligt hem för pojkar mellan 15–19 år. Hemmet ligger i Järlåsa ca 3 mil nordväst om Uppsala. Boendet är trivsamt och bedrivs under så hemmaliknande former som möjligt där eleverna har egna rum.

Vi vänder oss till pojkar med psykosocial problematik som kan leda till relationsstörningar, haltande skolgång och ibland till begynnande drogmissbruk och kriminalitet. Placeringarna sker via LVU och SoL.

Personalen jobbar under medlevarskap vilket ökar möjligheten att skapa relationer till våra elever vilket krävs för att nå bästa resultat.

Behandlingsplatser

Syftet med behandlingen är att skapa en positiv bestående beteendeförändring där den unges livskvalitet skall öka, inte bara synbart för individen själv utan även för den unge personens omgivning. På Staffansbo utgår vi från kognitiv beteendeterapi där fokus ligger på förändringsbehovet hos individen. Med KBT som styrstjärna i behandlingen skall ungdomarna öka sin kompetens gällande samhällets ”trafikregler”, och vidare få verktyg till hur de kan hantera svåra situationer med alternativa beteenden.

Vår målsättning med behandling är att utbilda den unge personen till en fungerande individ som ska må bra utan droger och kriminalitet.

Antal platser

Vi har 5 behandlingsplatser.

Hitta till oss

Adress

Frösunda Omsorg HVB Staffansbo
Staffansbo 1
744 97 Järlåsa

Kontakta oss

Verksamhetschef

Maria Eklöf
Tel: 010-130 58 84
E-post: maria.eklof@frosunda.se

Placeringsjouren

Tel: 020-22 80 00
E-post: placeringsjouren@frosunda.se