Logga in

Till toppen av sidan

Att bygga förtroende är en livsstil

Med mottot ”allt går” är Frösundas regionchef Anja Sundin en av dem som varit drivande i att utveckla kunskapen kring kvaliteten i omsorgen.

anja sundin– Det jag strävar efter är att de jag går till jobbet för ska vara nöjda. De ska känna att jag är här för deras skull. Mitt bidrag till det är att se till att våra värderingar omsätts i praktiken och att alla verksamheter drivs utifrån kundens fokus, säger Anja Sundin, regionchef inom funktionsnedsättning region norr.

Att arbeta på Frösunda skiljer sig på flera sätt från andra kunskapsintensiva organisationer. Anja använder sin utbildning, erfarenhet och kompetens för att på ett professionellt sätt arbeta med kunden i fokus.

– Att arbeta med kundens fokus är en livsstil. Det görs i alla led hela tiden. För att kunna stötta kunden till att leva det liv hon vill leva, är mitt uppdrag att känna var kunden är och vart hon vill.

Det faller sig naturligt för mig och det handlar ytterst om att jag har bestämt mig för att ta ansvar och vara närvarande. Närvaro för oss handlar inte bara om att vara fysiskt närvarande. Det handlar om en nyfikenhet och en lyhördhet som gör att vi kan arbeta rätt för kunden, utifrån de ramar vi har.

”Det är jag stolt över”

Att vara chef på Frösunda innebär ett intensivt arbete med att möta såväl ramverk och krav, som medarbetare, kunder och närstående. Som regionchef har Anja ansvar för ett stort antal mellanmänskliga relationer och har ett affärsmässigt uppdrag.

– Vi får förtroende för att vi tar ansvar för att alla resurser används på bästa möjliga sätt för kunden. Det är jag stolt över.

Att ha arbetat på Frösunda under lång tid gör att Anja känner både stolthet, lojalitet och hopp för framtiden.

– Vi får förtroende för att vi gör rätt om och om igen. Det blir inte färdigt.  Jag tror på att allt går. När vi tror på det är vi på god väg både när det gäller vår egen prestation och hur andra ser oss. Även när det verkar omöjligt måste vi fortsätta. Ett värderingsdrivet beteende går inte att fejka. Vi måste leva hela tiden inte bara när det passar oss.