Logga in

Till toppen av sidan

Respekt är ett ledord i allt vi gör

Att utvecklas på jobbet och ständigt lära sig nya saker gör arbetet på Frösunda perfekt för Ramadan Abdinasir som arbetar på vård- och omsorgsboendet Gutasund i Uppsala. Ramadan uppskattar samtalen med kunderna och är alltid beredd att gå en extra mil för att kunderna ska ha en balanserad och stimulerande vardag.

ramadan abdinasir– Jag har väldigt roligt tillsammans med kunderna. Att prata med dem och sitta och skoja tillsammans gör mig alltid glad. Nu när det är bra väder sitter kunderna mycket i vår fina trädgård. Vi har också aktiviteter som dans och gympa som många gillar. De ska aldrig känna att de är på en institution. Det här är deras hem och deras vardag här ska vara ett helt liv – det liv som de själva vill leva.

Ramadan tycker att Frösundas värdeord respekt, engagemang och nyfikenhet har varit till stor hjälp i arbetet.

– Respekt är ett ledord i allt vi gör. Vi måste ha respekt för varje kund och förstå dem som unika individer. Det kan vara allt från att en kund vill vara mer aktiv och komma ut och promenera, till att en kund har behov av att jag bara sitter bredvid eller ser till att skapa en lugn stund för återhämtning.

Kunden bestämmer

Tiden på Frösunda har varit en intensiv tid av lärande och fortbildning.  Frösundas webbaserade läroplattform Frösundaakademin utgör ryggraden i det arbetet.

– Det är enkelt att jobba för Frösunda och allt är tydligt. Frösundaakademin är bra för där kommer det fram hur vi ska jobba. Kunden bestämmer i alla lägen. Det är inte vi som ska prata för kunden utan vi ska lyssna och hjälpa varandra ge kunden det hon eller han vill ha.

– Jag kunde inte det här arbetssättet tidigare, men jag har lärt mig. Jag har möjlighet att fortsätta lära och utvecklas på ett sätt som jag inte har haft på någon annan arbetsplats.

En närvarande chef som stöttar medarbetare i stort och smått gör också skillnad i vardagen menar Raman.

– Jag har en chef som lyssnar och hjälper oss att få allt att fungera. Jag kan alltid vända mig till honom. Det kan till exempel vara att vi har en kund som vill gå ut men alla medarbetare är upptagna, då går vi till chefen så får han hjälpa oss att hitta en lösning. Jag är tacksam över att jobba på Frösunda.