Logga in

Till toppen av sidan

Personlig assistent till en 30-årig man i Nässjö.

2018-07-03 | Jönköping | Medarbetare | Personlig Assistans

Platser: 2


För kunds räkning söker Frösunda efter personliga assistenter till en man i 30- årsåldern som nyligen fått personlig assistans beviljad.
Kunden bor i egen lägenhet relativt centralt i Nässjö med personlig assistans dygnet runt.
Han har en funktionsnedsättning till följd av sjukdom som begränsar hans fin- och grovmotorik, att röra sig fritt och obehindrat samt till viss del begränsar hans kognitiva förmåga i vardagen.  Han förlyttar sig med hjälp av gåbord, rullator och rullstol.
Inga övriga hjälpmedel är aktuella idagsläget då han själv är behjälplig i sina förflyttningar, men behöver ett mänskligt stöd pga nedsatt balans och styrka.
Hörseln är helt nedsatt varav han tar emot information genom skrift på iPad.  Han gör sig själv förstådd verbalt och använder därmed enbart sin iPad för att mottaga information från personer i sin omgivning.
 
I vardagen behöver han personlig assistans för att klara sin personliga hygien, förflyttningar, skötsel av hemmet samt att kommunicera med sin omgivning. Utöver stöd och hjälp gällande sin personliga omvårdnad behöver han dagligen stöd i sin fysiska och kognitiva träning i syfte att bibehålla nuvarande funktion samt att få möjlighet till att genomföra de aktiviteter i vardagen som skänker honom glädje.
 
 
Kunden söker i första hand efter manliga personliga assistenteri åldern 25 +. I andra hand kvinnliga personliga assistenter i åldern 45+
Du som söker måste vara rökfri samt klara det svenska språket flytande när det gäller tal, förståelse samt i skrift.
För kunden är det viktigt att kunna besöka kyrkan regelbundet, varav du som personlig assistent behöver acceptera samt respektera hans kristna tro.
Kunden ser det till en fördel om du delar hans intresse för träslöjd samt skog och natur.
 
Vi söker dig som är trygg i dig själv, tålmodig, motiverande, påhittig och anser att humor är ett viktigt inslag att ha i sin vardag.
Då kunden har ett behov att träna för att bibehålla och utveckla fysik och kognition, är det viktigt att du känner ett stort engagemang i detta samtidigt som du är lyhörd för när kundens ork sviktar och har behov av vila.
Du som söker bör i grunden ha ett flexibelt och positiv bemötande, ha förmågan till ett lösningsfokuserat förhållningssätt och ha en fallenhet för att arbeta motiverande löpande under dagen.
Du bör trivas med att arbeta enskilt som såväl i grupp och ha en god samarbetsförmåga.
 
 
Krav
Att hantera det svenska språket i skrift är ett krav.
Att förstå och tala flytande svenska är ett krav
Rökfri
Utbildning och yrkeserfarenhet inom området är meriterande men inget krav, då vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt bistår med utbildning vid eventuellt behov.
 
Anställningsform
Visstidsanställning så länge assistansuppdraget varar.
Tillträde 2018-09-01 eller efter överenskommelse
 
Arbetstid/Schema
Tjänstgöringsgrad ca 60 % - 90 %
Arbetstider måndag-söndag fördelade under dagtid, kvällstid samt med jour/väntetid under natt.
 
Lön
Timlön.
Försunda tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.
 
Urval av inkomna ansökningar kommer att ske löpande!
Du ansöker och bifogar personligt brev samt Cv endast via angiven länk.
Läs mer om Frösunda som arbetsgivare på www.frosunda.se Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:

Sofi Hultgren , Verksamhetschef
Telefon: 010 130 33 02

Susanne Palmquist , VC
Telefon: 010-130 32 06


Ansök direkt genom att fylla i nedanstående formulär: