Logga in

Till toppen av sidan

Ikasus friskola söker tränare/elevassistenter

2018-09-10 | Stockholm | | Funktionsnedsättning

Platser: 3

Vi söker dig med pedagogisk utbildning alternativt elevassistentutbildning samt goda kunskaper/utbildning inom TAKK. Är du dessutom utbildad undersköterska eller innehar annan likvärdig utbildning ses det som meriterande.


Om Ikasus 

I Vallentuna ligger Ikasus Friskola, som är såväl en grundsärskola för årskurserna F-10 som en gymnasiesärskola. Vi fungerar primärt som en träningsskola och arbetar anpassat med utgångspunkt i grundsärskolans respektive gymnasiesärskolans läroplan. Vi riktar oss till barn och ungdomar med funktionsnedsättning där våra elever har autism/autismliknande tillstånd men även andra funktionsvariationer. 

I undervisningen utgår vi från alltid den enskilda elevens förutsättningar och potential, där vi vill låta varje elev hitta glädjen i sitt eget lärande. Vi arbetar med den fasta övertygelsen att glädje och motivation är den bästa grunden för att skapa inlärningsförutsättningar. Vår undervisning bygger på den beprövade TBA-metoden – Tillämpad Beteendeanalys – och vi arbetar därför i team kring varje elev, där såväl lärare som tränare och elevens föräldrar/vårdnadshavare ingår. Hos oss får varje elev arbeta på ett sätt som passar henne/ honom bäst, där all undervisning är individuellt planerad utifrån elevens egna unika förutsättningar vilka konkretiseras i den individuella utvecklingsplan/studieplan som varje elev har och som omfattar alla ämnesområden. 

Nu söker Ikasus elevassistenter/tränare.

I ditt uppdrag kommer du att stödja och pedagogiskt vägleda elever. Du följer, stöttar och omvårdar eleven under hela dagen, både i skolan och på fritids. Du arbetar tillsammans med ett härligt team av kompetenta kollegor, och tillsammans utformar ni plan för det stöd eleven behöver för att utvecklas mot målen i läroplanen. 

Här välkomnas du till en arbetsplats där man ser positivt på kreativa idéer och relationerna får vara i fokus.

Om du därtill har en utbildning eller dokumenterad erfarenhet av att arbeta enligt TBA-metoden är det meriterande. 

Frågor besvaras av 

Rektor Annika Strömberg , tel 010 130 31 60 Annika.Stromberg@frosunda.se
Btr rektor Shiva Mirzaei, tel 010-130 30 24, shiva.mirzaei@frosunda.se

Kontaktpersoner:


Ansök direkt genom att fylla i nedanstående formulär: