Logga in

Till toppen av sidan

Rektor

2018-01-04 | Stockholm | Chef | Funktionsnedsättning

Platser: 1

Frösunda grundades år 1994 med en grundläggande idé: att personer med funktionsnedsättning ska kunna vara delaktiga i samhället och ha möjlighet att ta del av dess utbud av aktiviteter och upplevelser. Vi är ett av Sveriges största omsorgsföretag med fyra affärsområden och ca 7 500 medarbetare. Vår expanderande skolverksamhet tillhör affärsområdet Funktionsnedsättning och dit rekryterar vi just nu en rektor.

Frösunda söker nu en rektor som vill leda utveckling av särskola med inriktning träningsskola

Om Ikasus 

I Vallentuna ligger Ikasus Friskola, som är såväl en grundsärskola för årskurserna F-10 som en gymnasiesärskola. Vi fungerar primärt som en träningsskola och arbetar anpassat med utgångspunkt i grundsärskolans respektive gymnasiesärskolans läroplan. Vi riktar oss till barn och ungdomar med funktionsnedsättning där våra elever har autism/autismliknande tillstånd men även andra funktionsvariationer. 
I undervisningen utgår vi från alltid den enskilda elevens förutsättningar och potential.  Vi vill låta varje elev hitta glädjen i sitt eget lärande. Idag stöds lärandet av tillämpad beteendeanalys, för att alla som arbetar runt eleverna ska stödja elevens lärandeprocess utifrån ett gemensamt förhållningssätt. Det viktigaste är dock att eleverna får utvecklas så långt som möjligt utifrån uppsatta mål och kunskapskrav, utifrån elevens unika förutsättningar.

Rektor till Ikasus
Frösundas skolverksamhet är idag beläget i Stockholmsområdet och Mellansverige.  Skolverksamheten ska på sikt utökas, vilket innebär att vi utöver rekrytering av rektor till Ikasus friskola även kommer att anställa en regionchef som ansvarar för utvecklingen av våra skolverksamheter. Det är till regionchefen som man i första hand kommer rapportera. Rektor ingår också regionens ledningsgrupp. Rektors roll är att leda verksamheten utifrån eleven fokus, leda det pedagogiska- och elevhälsofrämjande utvecklingsarbetet, samt det systematiska kvalitetsarbetet. Rektor har också ansvar över kontakt med föräldrar, personal, arbetsmiljö, avtal, ekonomi och resultat. 
Som rektor är du en ambassadör för skolan och företaget. Du verkar för att externa och interna kontakter upplevs som positiva och präglas av Frösundas värderingar respekt, engagemang och nyfikenhet. Som ledare har du förmåga att etablera goda kontakter med föräldrar, elever, medarbetare och andra intressenter. 

Kvalifikationer
 
Vi söker dig som är en erfaren chef och pedagogisk ledare vilket innebär:

  • Pedagogisk utbildning på högskolenivå
  • Pedagogisk erfarenhet
  • Kunskaper i relevant lagstiftning
  • Ledarerfarenhet (inkl. personalansvar – dokumenterad erfarenhet)
  • Rektorsutbildning är meriterande men för rätt person kan det ordnas genom företaget
  • Erfarenhet av funktionsnedsättning
  • Erfarenhet av budgetansvar
  • Delar vårt kundlöfte – Hos Frösunda är det kunden som bestämmer
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper där samarbetsförmåga, flexibilitet och din kommunikativa förmåga blir viktiga verktyg. 
 
Kontaktpersoner
Tobias Knutsson, HR Specialist, telefon 010 - 130 30 44, tobias.knutsson@frosunda.se

Låter det intressant?
  Välkommen med din ansökan redan idag, intervjuer sker löpande.

Kontaktpersoner:


Ansök direkt genom att fylla i nedanstående formulär: