Logga in

Till toppen av sidan

Frösundas arbetsmiljöarbete omskrivet i Arbetsliv

Anita Erkus, som arbetar som personlig assistent i Frösunda, intervjuas i tidningen Arbetsliv om sin arbetsmiljö som ibland innebär tunga lyft. HR-generalisten Ulf Moberg ger också tips på hur Frösunda arbetar förebyggande med arbetsmiljöarbete för att främja en bra arbetsmiljö och minska arbetskador.

Arbetet som personlig assistent kan vara fysiskt krävande och sker i kundens hem, då gäller det att veta hur man ska lyfta för att inte skada sig. Några viktiga faktorer som Ulf tar upp är kommunikation mellan chef och medarbetare, utbildning i lyftteknik men också friskvård.

Anita Erkus berättar i intervjun:

- Hemma behöver jag inte jobba krokig, det tunga är utanför, när jag ska vara hans armar och ben på andra platser.

I artikeln betonar hon också den psykosociala delen med ett uppdrag som kan upplevas tungt. Hon menar att det då behövs tydliga arbetsbeskrivningar.

Generationer på jobbet

Reportaget är en del i temat om "Generationer på jobbet" som handlar om arbetet från första till sista dagen. Frösundas personliga assistent Anita Erkus representerar tiden 45-59 år - mitt i livet. I den här åldern kan ett långt liv med dåliga arbetsställningar börja ta sig uttryck, samtidigt som det är i den här åldern många upplever stor meningsfullhet med sitt arbete, enligt artikeln.