Logga in

Till toppen av sidan

Team Frösunda-dagarna = teamkänsla och utbildning

För fjärde gången i rad, träffades Team Frösundas idrottare under Team Frösunda-dagarna. Dagarna bjöd förutom på möjlighet för idrottarna att träffas och byta erfarenheter också utbildning i form av nyttiga föreläsningar. Dessutom var det fokus på föregående Paralympics.

Under de två dagarna fick idrottarna, assistenter och anhöriga bland annat lyssna på triathleten Clas Björling, och de lärdomar han gjort under sin framgångsrika karriär, där ett hårt träningsprogram fick honom att tappa all energi. Föreläsningen fokuserade därför till stor del handlar om att hitta rätt träningsmängd för att lyckas. Oskar Strandlund som ingår i det idrottsmedicinska teamet berättade om rehabilitering och skadeförebyggande, något som var mycket uppskattat.

Christoffer Lindhe släppte litterär nyhet

Team Frösundas sim-profil Christoffer Lindhe kom med skräll när han avslöjade nyheten om att det under våren kommer att släppas en boken om honom. Författaren som följt honom under fyra, Karin Nauclear, var också på plats. Mer om detta senare…

Målet är att skapa Teamkänsla, motivera och utbilda

- Genom Team Frösunda-dagarna vill vi stötta våra idrottare i deras idrottskarriärer genom utbildning och att skapa inspiration. I år har det självklart också varit fokus på olika erfarenheter från Paralympics och hur man hittar motivationen att fortsätta satsa. Men dagarna handlar lika mycket om att skapa gemenskap, säger Johan Bratt sportagent Team Frösunda.

Utbyte av Paralympicserfarenheter

Paralympics bjöd på medaljer för flera av Team Frösundas profiler, som Anna-Carin Ahlquist och Maja Reichard. För rullstolsrugbyspelaren, Stefan Jansson, slutade sagan inte så. Från en EM-mästartitel och dröm om guld blev det platt fall. Team Frösunda-dagarna har skapat ny motivation och bidragit till eftertanke hos Stefan:

-  Helgen fick mig att känna mig taggad igen. Att tänka att jag vill hitta tillbaka till glädjen i idrottandet och inte endast fokusera på tävlingar och medaljer. Framförallt föreläsningen med Clas Björling fick mig att tänka till men också genom diskussioner med de andra idrottarna. Jag vill satsa men ska göra det på rätt sätt. Jag gillade också föreläsningen som fokuserade på skadeförebyggande eftersom det är central för oss som idrottsmän. Det var en rolig och mycket givande helg, i bra blandning.Text: Anna Burlage Sjöberg