Logga in

Till toppen av sidan

Utställning på Frösundas kontor uppmärksammad i PT

Piteåtidningen uppmärksammade konstutställning med färgrika teckningar och målningar som visades på Frösundas assistanskontor i Piteå. Konstnäreren Minett Renberg som går på gymnasiesärskolans hotell och restaurangutbildning visade upp sina alster för första gången.

Minett har sin personliga assistans i Frösunda. Hennes personliga assistent berättar:

- Det har länge funnits en idé om utställning och innan jul gjorde vi slag i saken. Tillsammans med Anneli Olsson som är verksamhetschef på Frösunda, började vi att förbereda för utställning. Att vara i Frösundas lokaler för en konstutställning föll sig naturligt eftersom att den är tillgänglig för alla. Det var inte svårt att samla ihop material till utställningen. Desto svårare var det att välja bland alla de fina bilderna. 

I artikeln kan vi läsa att Minett började teckna manga under en bilresa med familjen våren 2011. Idag har hon målat hela 38 mangateckningar. De kräver mycket tid innan de är färglagda och klara. Manga är ett japanskt ord för serier, men här används ordet mest för att beskriva den japaninspirerade tecknarstilen.

Själv säger Minett i artikeln: 

- Det bästa med manga är att det finns så mycket fina bilder att rita.