Logga in

Till toppen av sidan

Ann-Marie Stolberg - en av de främsta kvinnliga ledarna 2014

Ann-Marie Stolberg, chef för Frösundas kundstödsavdelning som hjälper Frösundas kunder med juridiskt stöd, är utsedd av Ledarna till en av de 75 främsta kvinnliga cheferna i Sverige 2014, bland hela 300 nominerade.

Det är åttonde året i rad som Ledarna, Sveriges chefsorgansation, rankat landets 75 främsta unga kvinnliga chefer. Hela listan där Ann-Marie finns med, liksom vem som utsågs till nr ett - framtidens kvinnliga ledare offentliggjordes den 13 maj.

Så här beskriver Ledarna syftet:
- Med Framtidens kvinnliga ledare vill vi vända upp och ned på föreställningen om ledarskapet som en manlig arena. Vi vill lyfta fram goda exempel och inspiratörer – moderna ledare. Kvinnorna på listan är inte bara goda förebilder för andra unga kvinnor utan för alla som sitter på en ledande position.

Ann-Marie Stolberg om nomineringen och sitt ledarskap:
- Det känns otroligt roligt. har inte själv tänkt på att jag är en förebild för andra, men det känns otroligt roligt att kunna vara det. När det gäller mitt ledarskap vill jag alltid vara närvarande, återkoppla och skapa förutsättningar för att mina medarbetare ska kunna arbeta självständigt. I vårt arbete är bemötandet med våra värderingar grunden. För oss alla som arbetar med personer som har funktionsnedsättningar är förståelse och bemötandet helt avgörande för att skapa förtroende.
 
Detta är urvalskriterierna
Kvinnorna på Ledarnas rankinglista är mellan 20-35 år gamla och arbetar som chef eller ledare. De bedöms för sina prestationer under år 2013 och tidigare enligt kriterierna:
Resultat och uppnådd position
Har ansvar och makt att utveckla och leda, till exempel chef över ett visst antal anställda, budget-/ekonomiskt ansvar, verksamhetsansvar eller uppvisat betydande resultat/ förändring. Här bedöms också uppdragets komplexitet/svårighetsgrad.
Personliga egenskaper
Har goda ledaregenskaper och personifierar lusten att leda. Uppvisar ett innovativt, transparent och autentiskt ledarskap som främjar resultat genom utveckling av medarbetarna och ett distribuerat ledarskap. Har mod att ställa krav och förmåga att skapa goda relationer, hanterar spänningsfältet mellan ledning och medarbetare samt odlar sitt interna och externa nätverk.
Potential
Har visat en stark personlig utvecklingstakt under det senaste året, uppvisar handlingskraft och ambition, är förändringskompetent, normbrytande, nytänkande och har visioner.

Text: Anna Burlage Sjöberg,