Logga in

Till toppen av sidan

Se filmen om Frösundas gruppboende i Lövstalöt

Under våren 2014, har Frösunda tillsammans med Martin, som bor på Frösundas gruppbostad Lövstalöt, arbetat med att skapa en film som visar just hur det är att bo på ett gruppboende.

Det är Martin själv som kommit med idén och tagit initiativet till filmen, en tanke som han haft ändå sedan 2012. Och nu med Frösundas engagemang har idén blivit verklighet. Martin säger själv att iden kom som en röst till hans huvud. Filmen handlar om hur det är att bo på ett gruppboende och hur den långa processen fram till inflytt har varit.

Lövstalöts gruppboende- ett initiativ av de anhöriga

2009 blev Frösunda kontaktade av en grupp anhöriga som ville starta ett eget boende för sina ungdomar. Tre år senare och efter många möten med politiker och tjänstemän hade man tillsammans förverkligat drömmen - att skapa ett boende för de sex vännerna som ville flytta hemifrån tillsammans.
- Vi fanns med under hela processen och stöttade anhöriggruppen i arbetet att nå målet genom att medverka på anhörigmöten och påverka kommunen i rätt riktning, berättar Tomas Eriksson, etableringschef.

Text: Peter Fond, Kommunikation