Logga in

Till toppen av sidan

Frösunda gör Piteå dansar och ler tillgängligt

Sommar är lika med festivaler och i år satsar PDOL i samarbete med Frösunda extra för att göra besöket till en bra upplevelse för personer med rörelsenedsättningar. Piteå-tidningen har uppmärksammat arbetet med tillgänglighetsvärdar. Anders Öberg som arbetar på Frösundas assistanskontor i Piteå intervjuas av Piteå-tidningen och berättar om Frösundas arrangemang den 24-27 juli.

-  Genom Frösundas långa erfarenhet av personlig assistans vet vi att många med funktionsnedsättningar drar sig för att besöka arrangemang som PDOL, för att blir för omständigt helt enkelt. Därför jobbar vi för att alla ska få samma förutsättningar till en bra upplevelse. Våra tio tillgänglighetsvärdar kommer att finnas på området för att se till att framkomligheten fungerar genom bland annat tillfällig personlig assistans. Vi lånar också ut hjälpmedel som personlyft och däckpump. Man är också välkommen till vårt kontor på Kyrkbrogatan 10 C för att vila, svalka sig eller få något att dricka, säger Anders Öberg.

Tidigare mässor och festivaler Frösunda gjort tillgängliga

På festivaler och stora mässor samlas många människor på samma plats och trängsel liksom trappor och andra hinder skapar problem för personer som använder rullstol. Frösunda har varit tillgänglighetsvärdar på Musikfestivalen Musikens makt rum i Luleå, Kirunafestivalen,  Eksjö stadsfest och Noliamässan i såväl Piteå som Umeå.