Logga in

Till toppen av sidan

Frösunda stödjer Huntingtons ungdomsförbund

Riksförbundets Huntingstons sjukdoms ungdomsförbund har initierat att ta fram en skiva med tolkningar på Woody Guthrie, en legend inom den amerikanska folkmusiken och som avled till följd av Huntingtonssjukdom 1967. Frösunda stödjer ungdomsutskottets verksamhet som syftar till att stödja barn, ungdomar och unga vuxna med Huntingtons sjukdom.

Genom projektet ska man stöd till barn, ungdomar och unga vuxna genom lägerverksamhet, samtalsgrupper, individuellt stöd samt åldersinriktat informationsmaterial för att nämna några aktiviteter.

Woody Guthri tolkas av kända namn

Woody Guthries sånger tog ofta ställning för de utstötta, de fattiga och svarta. Han ansåg att alla var lika mycket värda. På skivan är det bland annat t Mikael Wiehe, Louise Wanselius och Ulf Dageby som tolkar låtar av Woody Guthrie . Dessutom kan man lyssna på Ida & Louise, Serve You Right To Suffer, Sanna Hogman, Gunnar Källström & De praktiska husgeråden, Keith Deling, Tetra, Majornas 3dje rote, Harald Svensson, Marianne Holmboe, Leo Skäggmansson, Lucas Stark och Jenny Almsenius.

Delta i utlottningen av skivor

Vi lottar ut 5 skivor med tolkningar på Woody Guthri. De fem första som kontaktar oss får var sin skiva. För att delta i utlottningen mejla:
Conny Björkman, conny.bjorkman@frosunda.se. Ange Huntington i ämnesraden.
Ange också ditt fullständiga namn, adress, telefonnummer och epost.

Text: Anna Burlage Sjöberg