Logga in

Till toppen av sidan

Jessica vill göra skillnad på Frösunda

Jessica Green har nyligen börjat sitt arbete som Affärsutvecklare i Frösunda, i region Syd på assistanskontoret i Helsingborg. Tidningen Sydsvenskan har uppmärksammat hennes engagemang för personer med funktionsnedsättningar. Ett engagemang som hon fått genom sin syster Matilda, 14 år, som föddes med Rett Syndrom.

Jessica sitter bland annat med i FUB:s styrelse i Helsingborg där hon jobbar med att påverka politiker och för en vecka sedan började hon i Frösunda. Med sitt arbete på Frösunda vill hon fortsätta göra skillnad genom att vara till hjälp för andra familjer där det finns särskilda utmaningar att tackla på grund av funktionsnedsättning:

– Det är tack vare Matilda jag känner att jag vill skapa förändring i samhället och tack vare henne som mamma startat gympagrupperna "Alla Kan Gympa". Matildas liv blir ännu mer värdefullt när vi hjälper andra. Så känns det.

De delar samma glädje trots olika förutsättningar

En av dem kan prata, den andra inte. Systrarna Green har olika förutsättningar – men samma stora glädje av varandra.

– Hon är så glad, trots att hon enligt normen inte är "perfekt". Det inspirerar, säger storasyster Jessica. Läs hela artikeln i Sydsvenskan (sida som öppnas i nytt fönster)

 

Text: Anna Burlage Sjöberg, Kommunikation