Logga in

Till toppen av sidan

Min dröm är att bli hundvårdare

I senaste numret av tidningen Föräldrakraft får läsarna följa med till Frösundas dagliga verksamhet Activera Hundcenter, för att ta del av deltagaren Elenor Olssons arbetsdag.

- Tidigare jobbade jag på en annan daglig verksamhet, men där tyckte jag att det var för lätta arbetsuppgifter. Här trivs jag jättebra och jag älskar hundar. Det var faktiskt min farfar som inspirerade mig att ta hand om hans taxar. Min favorithund Sigge, som är en Golden Retriever, passar mig utmärkt eftersom han går långsamt och inte brusar upp så lätt. Precis som jag, förklarar Elenor.

Niklas Theodouru som arbetar som handledare på hundcentret förklarar att det förutom borstning, badning, hjärngympa, och promenader ingår teoriarbete och hundskola för deltagarna.

- Vi går igenom olika teman, exempelvis vad man bör tänka på och hur man ska gå till väga vid hundköp, hundars kroppspråk, sjukdomslära med mera. På fredagarna avslutar vi alltid med fredagsfika, berättar Niklas.

Activera Hundcenter startades för fem år sedan och har plats för tio deltagare. Syftet är att erbjuda personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning arbetsträning och personlig utveckling i en trygg miljö.

 

Text: Peter Fond, kommunikation