Logga in

Till toppen av sidan

Populärt med killgrupp för en aktiv fritid

Magnus Ivarsson som arbetar på Frösundas assistanskontor i Kristianstad ville skapa bättre möjligheter för en aktiv fritid för killar med funktionsnedsättningar. Killgruppen som träffats regelbundet under tre terminer för att hitta på saker, växer så det knakar. Nu har också andra kommuner hört av sig och vill att det ska startas grupper hos dem.

Sveriges radio P4 i Kristianstad och Kristianstadbladet träffade Killgruppen på deras första möte för i år. Magnus Ivarsson intervjuas: 
-  Med en funktionsnedsättning är det lätt att du blir sittande hemma på fritiden eftersom det kan vara svårare att ta sig någonstans, att komma ut helt enkelt. Det sociala blir därför inte alltid prio ett och man stannar hemma framför datorn.

Det var anledningen till att Magnus tilllsammans med DHR tog initiativet till att starta killgruppen där det är deltagarna själva som bestämmer vad de vill göra.

- I killgruppen gör vi allt från att spela tv-spel till att kollar på IFK Kristianstads matcher. Tanken är att vi tillsammans planerar och organiserar träffarna.  Behövs det fixas biljetter eller transport så fixar killarna det. Vi är bara en hjälpande hand, säger Magnus Ivarsson.

Killgruppen ett samarbete mellan Frösundaomsorg, DHR och barnhabiliteringen i Kristianstad.

Text: Anna Burlage Sjöberg