Logga in

Till toppen av sidan

Andreas från Vänersborg är också nominerad till Årets assistent

Juryn till Årets assistent har gallrat och kvar är nu tre finalister. Två av dem arbetar som personliga assistenter i Frösunda. Andreas Höglund från Vänersborg, som tillhör kontoret i Uddevalla, är en av de tre finalisterna. Den andra är Ida Strömberg från Skellefteå, som vi presenterat tidigare.

 - Jag är stolt över att vi har så duktiga assistenter. Andreas naturligtvis är en fin förebild för alla.
Att se behoven hos kunden och ge av sig själv, och dessutom med sådan glädje är så fantastiskt att få se, säger Marie Jöreteg regionchef inom personlig assistans region Väst. 

Läs i bilden vad Andreas säger om nomineringen och vad som utmärker en bra assistent:

Juryn
Nomineringsjuryn består av representanter för tidningen Assistans, Intressegruppen för assistansanordnare IFA, privata utförares riksorganisation PARO.

Om utmärkelsen Årets Assistent
"Målet med utmärkelsen är att lyfta fram en viktig yrkesgrupp och även sätta ljuset på vad som utmärker en god assistans. Tidningen Assistans vill med utmärkelsen Årets Assistent lyfta fram goda, intressanta och engagerade förebilder. Tidningen Assistans ser det som sin uppgift att höja statusen för personlig assistans och presentera människor som kan förmedla kunskap och inspiration till dem som jobbar inom yrket. Vi vill sätta strålkastaren på hur personlig assistans kan se ut när den är som bäst."

Ida Strömberg och Andreas Höglund som båda är nominerade och finalister till utmärkelsen Årets Assistent

Läs nyheten om Ida Strömberg >>>

Till artikeln i tidningen Assistans nr 3 2016 - läs på sidan 13 >>

Text: Anna Burlage Sjöberg