Logga in

Till toppen av sidan

Den 3-12 april ställer Mårten ut sina verk på Konstrundan i Skåne

Mårten är en skulptör, konstnär och familjeman bosatt i Simrishamn med ett stort engagemang och intresse för samhällsfrågor. Mårten, som valt Frösunda för sin personliga assistans, kommer att visa några av sina alster på Konstrundan i sydöstra Skåne. Konstrundan pågår mellan 3-12 april och Mårtens verk kommer ställas ut på Äpplets hus i Kivik.

Bild på MårtenDet Mårten vill med sina verk är att ge tröst och hopp samt spegla samhällets skeenden. Det huvudsakliga materialet som han arbetar med är trä, men även emalj och oljepastell. Det handlar om magisk socialrealism förmedlat i vardagliga bilder.

Mårten har arbetat som skulptör i många år efter att ha utbildat sig på Malmö målar- och skulpturskola Forum under 80-talet. Han har även arbetat som bland annat konstnärlig pedagog i Simrishamn på Österlenskolan för konst och design, samt på Konstskolan Unikum i Tomelilla.

År 2006 drabbades han av en stroke och den orsakade en bestående vänstersidig förlamning. Mårten började då undersöka nya sätt att uttrycka sig på som konstnär. Detta har bland annat lett till att han under lång tid gjorde ett självporträtt per dag som speglade hans utveckling och väg mot tillfrisknande. 

Förutom självporträtt är båtar och olika farkoster ofta förekommande motiv i hans konst. På bilden till höger ses ett av Mårtens verk.

Mårten är även medlem i Östra Skånes Konstnärsgille, som även arrangerar den årliga utställningen Konstrundan, och Konstnärernas Riksorganisation.

Ta gärna chansen att besöka utställningen och se Mårtens alster om du bor nära Kivik eller bara har vägarna förbi sydöstra Skåne.