Logga in

Till toppen av sidan

Frösunda-assistent nominerad till Årets assistent

Ida Strömberg som arbetar som personlig assistent i Skellefteå är nominerad till utmärkelsen Årets assistent. I det nyutkomna numret av tidningen Assistans intervjuas Ida med anledning av att hon är en av tre nominerade finalister.

 Juryn till Årets Assistent har efter gallring valt ut tre finalister där Ida är en av dem. Utmärkelsen  delas ut för femte gången i år.

- Vi är stolta över att ha Ida som medarbetare. Ida är engagerad och har alltid fokus på kundens fokus. Det är kärnan i Frösundas assistans och det som utmärker en bra assistans, säger Ann-Marie Stolberg, regionchef personlig assistans i norr.

Ida Strömberg - nominerad till årets assistent 2015

Om utmärkelsen Årets assistent

"Målet med utmärkelsen är att lyfta fram en viktig yrkesgrupp och även sätta ljuset på vad som utmärker en god assistans. Tidningen Assistans vill med utmärkelsen Årets Assistent lyfta fram goda, intressanta och engagerade förebilder. Tidningen Assistans ser det som sin uppgift att höja statusen för personlig assistans och presentera människor som kan förmedla kunskap och inspiration till dem som jobbar inom yrket. Vi vill sätta strålkastaren på hur personlig assistans kan se ut när den fungerar som bäst och vi vill att det ska föras en konstruktiv diskussion om yrkets framtid."

Om juryn
Nomineringsjuryn består av representanter för tidningen Assistans, Intressegruppen för assistansanordnare IFA och privata utförares riksorganisation PARO.

 

 

Läs hela artikeln på sid 13 i Tidningen assistans (öppnas i nytt fönster) >>

Text: Anna Burlage Sjöberg