Logga in

Till toppen av sidan

Frösundas kundfokus får internationellt intresse

Frösundas goda rykte som omsorgsgivare med kundfokus sprider sig inte enbart inom Sveriges gränser. Även utomlands talas det om Frösunda och våra verksamheter är populära för studiebesök.

Den 13 maj besökte en delegation från German Bundestag (Medlemmar från Tysklands Socialdepartemant) Axelsbergs gruppboende för att lära sig mer om hur det svenska omsorgssystemet fungerar i stort samt hur Frösunda bedriver sina verksamheter. Delegationen hade mycket frågor som de fick besvarade. De fick också möjligheten att träffa en av Frösundas kunder som visade sin lägenhet och berättade om hur hon upplever att ha sitt hem i ett Frösundaboende.

Den 16 juni var det dags för nästa besök och denna gången var gästerna från Japan. Även här handlade det om dels representanter från Japans socialdepartement, samt representanter från den privata sektorn och även en internationellt känd arkitekt.

Studiebesöket började på Hammarbyhamnens gruppboende där Verksamhetschef Anita Persson Flygare visade runt på enheten och berättade om hur Frösunda jobbar. Efter ett par timmar fortsatte besöket på Hammarby DV. Där började besöket med att vara åskådare till en intensiv fotbollsmatch mellan kunder och medarbetare. Sedan gick man vidare till verksamhetens lokaler för att se fler utav de aktiviteter som pågick där. Dagen avslutades med att det ställdes specifika frågor till verksamhetschef Ida Kling och metodhandledare Krister Walan om hur Frösunda arbetar. Det som tydligt intresserad mest var på vilket sätt Frösunda har valt att ta kundens fokus och på så vis ha en helt individualiserad omsorg.

Text: Joakim Lavesson, Regionchef Funkionsnedsättning