Logga in

Till toppen av sidan

Frösunda prisas för sitt arbete bortom hållbarhet

Human Centered Business Index presenteras 15 mars. Det är en lista med svenska företag som visar vägen till nästa nivå av hållbarhetsarbete, där positiva effekter för världen blir en del av själva affären. Frösunda är ett av de topprankade företagen på listan.

Susanne Sidén, VD Frösunda Omsorg

Frösunda bedriver omsorg med kundens fokus, med visionen att vara drivande för att förändra omsorgen så att alla människor får en naturlig plats i samhället.

– Det handlar helt enkelt om att kunden ska få bestämma själv. Det är på så sätt vi ska bli kundens förstahandsval. Men när vi genomför det med mod och uthållighet kommer det också att påverka våra kunders plats i samhället, säger Susanne Sidén, VD Frösunda Omsorg. 

– Vi är stolta att vårt arbete för våra kunder uppmärksammas, men den verkliga belöningen får vi när våra kunder får leva sitt liv precis som de vill leva det.

Human Centered Business Index har utvecklas av Lumen Behavior, i samarbete med ett globalt nätverk av experter på human centered design, systemförändring och utvecklingsarbete. Nu testas ramverket för första gången och de svenska företag som toppar listan visar alla prov på att omsätta den nya kompetens som krävs för att navigera företagsutveckling i en föränderlig samtid.

– Vi lever i en global värld, med ett överflöd av information och kunskap. Ändå fattas de flesta affärsbeslut på samma premisser som förra seklet. De företag som kan omsätta kompetenserna meningsfullhet, empati, systemförståelse och elasticitet i både ledarskap och strategi, har förutsättningar att inte bara överleva – utan också blomstra, säger Johanna Hallin, VD Lumen Behavior.