Logga in

Till toppen av sidan

Frösunda toppar Human Centred Business Index

På en välbesökt frukost på Kungliga Tekniska Högskolan lanserades för första gången Human Centred Business Index och Frösunda var på plats för att delta i diskussionen och firas som ett av de tio företag som toppar listan.

– Företag som inte längre pratar om hållbarhet å ena sidan och kärnaffären å andra sidan utan istället tänker på hela företaget som ett verktyg för att skapa många olika värden – för den här generationen och nästa – är de som når de bästa resultaten. Samtidigt har det hittills saknats ett systematiskt sätt att lyfta fram den typen av arbete. Frösunda är ett bra exempel på ett företag som jobbar precis så här, säger Johanna Hallin VD för Lumen Behavior som skapat indexet.

Frösunda har tillsammans med 250 andra företag granskats utifrån en uppsättning kriterier och tillsammans med nio andra rankats som topp 10 inom Human Centred Business. 

– Vårt framgångskoncept är att vi har kundens fokus i alla processer. Våra kunder har rätt att bestämma över sina liv. De ska inte behöva vara duktiga, tacksamma eller på något annat sätt. De är individer med full rätt att bestämma själva. Vi ska finnas där och hjälpa dem med det de själva tycker är viktigt. Vi ser en tydlig korrelation mellan att kunderna får bestämma och att enheterna går bra ekonomiskt, sa Christine Rozencrants från scenen vid seminariet på KTH.

Tillsammans med de andra vinnarna Johan Ununger VD på Saltåkvarn samt Pontus Winberg VD på GodEl deltog Christine i ett panelsamtal om steget efter hållbarhet.

Läs mer och ladda ner rapporten här >>