Logga in

Till toppen av sidan

VD HAR ORDET

I många år har vi på Frösunda oförtrutet fokuserat på kunderna och deras rätt att leva det liv de själva vill. Och jag vet att ni, våra medarbetare, Frösundas viktigaste resurs, har jobbat hårt och intensivt för att göra skillnad för våra kunder. I det arbetet har vi redan kommit en bra bit på väg.

För att ta nästa kliv behöver vi bredda vårt uppdrag och som arbetsgivare skapa optimala förutsättningar för att ni till hundra procent ska kunna leverera omsorg med kundens fokus. Det ser ni bland annat i alla de systemstöd som planeras eller är på full gång att sjösättas.

Men förutsättningar är mycket mer än bara verktyg och system. Vi måste även fokusera på vår organisationskultur, det vill säga våra gemensamma beteenden, normer, värderingar och idéer.  

Det är först när vi som arbetar inom organisationen har en kultur och beteenden som gör det naturligt att förbättra och leverera omsorg med kvalitet, och verkligen låter kunderna bestämma, som vi ser effekt.

Vi alla, Frösunda som företag, jag som ledare, alla chefer och du som medarbetare, har tillsammans ett viktigt uppdrag. Det är genom våra egna beteenden som vi visar vägen framåt. Vi kan förklara och visa för att alla ska förstå varför vi gör som vi gör, vi kan sätta mål och visa rätt när man går fel, vi kan bygga system för att lära av våra fel och se möjligheter istället för problem. Vi ska bli lite bättre varje dag på jobbet.

Arbetet med vår kultur och vårt ledarskap har redan påbörjats i ledningen. Arbetet fortlöper under hösten 2018 och vidare under 2019. Målet är att Frösunda ska vara en arbetsgivare som skapar stolthet och göder arbetsglädje. För det är vår gemensamma kraft som spelar roll. Tillsammans blir vi starkare och bättre.

Kristoffer Lorck, tf. vd 

Tillbaka till toppen

MÅNADENS INSLAG

Nya kommunikationschefen redo för utmaningar

torbjörn carlbomNu är han på plats, Frösunda Omsorgs nya kommunikationschef Torbjörn Carlbom. Han har mångårig erfarenhet från media och kommunikation och har tidigare bland annat arbetat som redaktionschef på tidningen Dagens Samhälle.

– Jag känner mig verkligen varmt välkommen och ser fram emot att ta mig an vår kommunikation. Vi befinner oss i ett spännande utvecklingsskede och har stor potential. Men mitt fokus blir till en början så klart att lära känna organisationen och alla människor. Det ska bli jättespännande och lärorikt, säger Torbjörn Carlbom.

Särskilt fokus kommer initialt att läggas vid intern kommunikation, bedömer Torbjörn Carlbom.

– Alla som jobbar på Frösunda har enorma kunskaper och stort engagemang. Det märker man ju redan dag ett. Det måste vi tillvarata för att hela tiden blir bättre och stärka fokus på kunderna.

Innan Torbjörn Carlbom kom till Frösunda arbetade han som nyhetschef och redaktionschef på tidningen Dagens Samhälle. Tidigare han har också jobbat på bland annat Veckans Affärer och på en kommunikationsbyrå som idag bär namnet Nordic Morning.– Ett starkt intresse för politik och gränssnittet mellan politik, näringsliv och samhälle följer som en röd tråd genom mitt yrkesliv. Vid sidan av det är jag mest pappa till två fantastiska söner som tar det mesta av min fritid.

 

Tipsa oss! Vill du att vi berättar om er verksamhet, någon kunds berättelse eller om hur ni arbetar i mötet med era kunder? Vi vill gärna få höra och dela era berättelser. Maila kommunikation@frosunda.se 

KORTA NOTISER

Ny support tillgänglig

I ett försök att göra det lättare för alla att få den support som ibland är oundviklig, har vi nu öppnat upp ”En väg in”. Med ett enda nummer når du lön, IT, Medvind och HR. (Se filmen nedan)

Nya verksamheter

Norrmalm är igång! Så var äntligen våra nya verksamheter igång på Norrmalm. Den 3e september slog vi upp dörrarna till nio grupp- och servicebostäder i Stockholm. Läs mer här >>>

 

Tillbaka till toppen

FRÖSUNDAAKADEMIN

Frösundaidén modul 6 och uppdaterad certifiering

Pin

Redan har 385 medarbetare genomgått Frösundaidéns sjätte modul. Det är spännande att ta del av er feedback och den visar att det finns många engagerade medarbetare som tar hbtq-frågor på allvar. Tack till dig som redan gjort den, du gör skillnad för våra kunder.

Eftersom modul 6 nu finns så har certifieringskravet för 2018 också uppdaterats. Varje år kommer certifieringen i regel att utvecklas på något sätt. Till exempel att en ny utbildning läggs till eller att det avslutande testet uppdateras.

Du som certifierade dig under 2017 eller första delen av 2018 gör modul 6 och deltar i en reflektions- eller studieträff. När det är klart anmäler du dig till Frösundaidén – Certifiering 2018, när du är klar med det nya testet är du certifierad enligt 2018 års krav.

Du som inte är certifierad gör alla delar i certifieringen.
Läs mer om certifieringen här

Reflektionerna/studieträffarna är en viktig del i programmet och finns till för att tillsammans med chef och kollegor få möjlighet att utbyta tankar och erfarenheter och i förlängningen förbättra för varje enskild kund.

Alla frågor, funderingar och feedback tas tacksamt emot. Mejla frosundaakademin@frosunda.se så skapas automatiskt ett ärende i servicedesk.

Tillbaka till toppen

MITT FRÖSUNDA

Erbjudande till dig som jobbar inom Adolfsen Group!

Vintern i Stöten är på gång och vi är rustade med bl.a. ett nytt snösystem som gör oss ännu mer snösäkra.

30% rabatt på logi
Nu får du som anställd 30% rabatt
på utvalt boende under veckorna 51
(17-21 dec), 2-6 och 10-15 i Stöten!

Boka 5 dagar innan med 50% rabatt
Boka tidigast 5 dagar innan ankomst och få 50% rabatt på utvalt boende. Gäller alla veckor.

HUR BOKAR JAG?
Anställda inom Adolfsen Group eller företag som delägs av bröderna Adolfsen kan nyttja erbjudandet. Ring bokningen på 0280-75 000, och uppge att du är anställd så hjälper vi dig. Antalet platser är begränsat.
Läs mer på stoten.se/adolfsengroup

 

Tillbaka till toppen

VISSTE DU ATT?

…Höstdagjämningen är inte en dag, utan en ögonblicklig händelse. Den inträffar vid en bestämd tidpunkt, vid olika klockslag på skilda ställen på jorden beroende på i vilken tidszon man befinner sig. På grund av skottårscykeln varierar tidpunkten för höstdagjämningen, varför den på norra halvklotet kan inträffa antingen den 22 eller 23 september. I år i Sverige inträffar det söndag 23 september kl 03:54.

 

Tillbaka till toppen

FRÖSUNDA I SOCIALA MEDIER

Sommaren har varit härlig och många av våra kunder har deltagit i aktiviteter och varit på utflykter med er medarbetare, trots värmen. Men skönast av allt har nog alla bad varit. Visst ser det härligt ut! Gå in på vår Instagram och gilla den bild du tycker borde utses som årets sommarbild! Mest likes vinner! :)

badbilder

Följ med oss i sociala medier du också! 

Facebook

Instagram  

Vill er verksamhet också starta ett instagramkonto för att dokumentera och kommunicera er vardag? Kontakta kommunikation@frosunda.se så hjälper vi till!

Instagram   Facebook   LinkedIn

 

Tillbaka till toppen

ARKIV