Logga in

Till toppen av sidan

VD HAR ORDET

Efter sju år som vd på Frösunda Omsorg börjar det nu närma sig ett avslut och jag vill ta tillfället i akt och tacka var och en av er för allt vi tillsammans lyckats åstadkomma under denna period. Tänk, när jag började fanns varken en kvalitetsavdelning eller en anbudsavdelning. Vi hade heller ingen verksamhet inom Äldreomsorg, och idag har vi byggt den från noll till att ha 12 vård- och omsorgsboenden. Av dessa driver vi fyra boenden i egen regi vilket innebär att vi kunna implementera vårt koncept fullt ut. Allt för att skapa en så bra miljö som möjligt för våra kunder. Just konceptet och utvecklingen av konceptpyramiden är en viktig del i vår utveckling då den har hjälp oss att formulera och förtydliga vilka delar som är viktiga i alla faser av vår omsorgsleverans. I allt från vad vi gör, till hur vi gör det samt hur vi säkerställer det vi gör. Det tillsammans med den vision och de värderingar vi arbetat fram vägleder oss alla i dag och känns just nu solklara. Det var de inte när vi påbörjade vårt arbete.

Ett stort bidrag till just detta kan vi nog tillskriva vår trestegsraket för chefer i form av vårt ledarskapsutbildningspaket. Det hjälper våra chefer att förstå, kunna och känna det som idag utgör Frösunda, och i sin tur föra det vidare till alla våra medarbetare för att vi ska stå enade. Här hjälper självklart även Frösundaakademin och möjligheten att certifiera sig till, och jag är stolt över att se att så många av er valt att certifiera er. Fortsätt med det!

Nu när jag summerar denna resa kan jag med glädje konstatera hur långt vi kommit. Det har varit omtumlande, spännande, utmanande och fantastiskt. Ni är många som arbetat mycket hårt för att vi skulle lyckas, och jag vill tacka er. Det som känns allra bäst är att jag idag vet att det finns många fler av våra kunder som lever sina liv som de vill och därigenom har en högre livskvalitet. Precis som jag också vet att det finns många stolta medarbetare som med stort engagemang kommer att fortsätta detta arbete framåt.

Jag ser med tillförsikt fram emot att få följa er från utsidan och se när ni, alla medarbetare på Frösunda, fortsätter att bidra till att förändra spelreglerna för omsorgen. För det har vi lovat våra kunder, deras närstående och våra beställare.

Hälsningar,

Susanne Sidén, VD

 

susanne sidén

   

Tillbaka till toppen

MÅNADENS INSLAG

Det blir tydligare och skapar en trygghet

På gruppboendet Bolindervägen i Kallhäll har hela medarbetargruppen certifierat sig genom att gå utbildningen Frösundaidén i den interna utbildningsplattformen Frösundaakademin. Det var sju stolta medarbetare och en ännu stoltare verksamhetschef som fick dela ut diplom till gruppen.

– Det är tydligt för kunderna på Bolindervägen att det är kundernas önskemål som styr. Det gör att de känner sig trygga. Medarbetarna ger verkligen av sig själva för att kunderna ska få möjlighet att leva det liv som de önskar.

Läs mer här >>

 

Tipsa oss! Vill du att vi berättar om er verksamhet, någon kunds berättelse eller om hur ni arbetar i mötet med era kunder? Vi vill gärna få höra och dela era berättelser. Maila kommunikation@frosunda.se

KORTA NOTISER

Filmgala i Falkenberg

Den 29 maj bjuder Frösunda in till filmgala i Falkenberg. Det är Martin Fallhagen och hans film ”Party, problem och en rymdhjälte” som står i fokus. Galan hålls på Grand hotell och det är kunderna på våra gruppboenden i Falkenberg som bjuder in till eventet. Förutom filmvisning kommer gästerna även att få lyssna till Martin som berättar om hur det är att vara filmproducent och till Beata Terzis, Frösundas sakkunnige inom kognition, om bemötande. Vi hoppas det blir en alldeles alldeles underbar kväll! 

Frösundas koncept ger stolta och engagerade medarbetare

Frösundas mål är att ha marknadens stoltaste och mest engagerade medarbetare. Vår idé sedan förändringsresan startade har varit att detta är en naturlig konsekvens av arbetet med kundens fokus. Och nu ser vi att det stämmer. I vår medarbetarundersökning (NMI) som genomfördes under oktober-november 2017 kan vi se att merparten av alla medarbetare faktiskt är där.

Läs mer här >>

Invigning nya inomhusmiljön i Lomma

På Vega i Lomma har man haft ett projekt under året som gått ut på att förbättra den inre miljön på boendet. Värderingsledaren Annika Stridh har hållit i projektet tillsammans med sin kollega Kate Adelsgård och med stöd från Beata Terzis som är sakkunnig inom demens och kognition. Projektet har gått ut på att skapa en stödjande och omtänksam miljö för kunderna som bor på Vega. Nu den 29 maj är den nya inomhusmiljön tänkt att formellt invigas med besök från närstående, kommunpolitiker och tjänstemän genom en visning och en föreläsning av Beata. 

Läs mer här >>

 

Tillbaka till toppen

FRÖSUNDAAKADEMIN

Fler och fler medarbetare blir Frösundacertifierade, och nu är även de första två i ledningsgruppen stolta ägare av diplom och pin. Christine Rosencrantz, kvalitet- och kompetensdirektör tillsammans med Benjamin Ernryd, CIO (IT-chef) blev nyligen certifierade. Benjamin berättar att han siktar på att ha första helt certifierade stabsavdelningen och att gruppen inom kort kommer att genomföra sin slutliga reflektionsövning. Christine lyfter, när vi pratar, vikten av att alla blir certifierade, oavsett vilken roll man har i företaget.

– För oss i ledningsgruppen är det viktigt att visa att vi tar det här på yttersta allvar. Vi vill att alla våra medarbetare ska ha samma kunskapsplattform för att kunna leverera omsorg utifrån kundens fokus där bemötandet är a och o. Därför utmanar vi alla verksamheter och stabsfunktioner att genomgå hela utbildningen och certifiera sig.

 

Tillbaka till toppen

MITT FRÖSUNDA

Dietistens goda nice cream

Sugen på något gott i sommarvärmen? Testa Linnéa Johanssons goda nice cream! Hälsosammare än glass, och funkar lika bra till dessert som frukost och mellanmål.

 

 

 

Tillbaka till toppen

VISSTE DU ATT?

… Sveriges nationaldag och svenska flaggans dag firas den 6 juni varje. Tidigare firades 6 juni enbart som svenska flaggans dag och det var först 2005 som nationaldagen även blev en helgdag. Nationaldagen firas dels till minne av att Gustav Vasa valdes till Sveriges kung den 6 juni 1523, då Sverige åter blev ett fritt rike och bröt Kalmarunionen, dels till minne av att 1809 års regeringsform (som gällde fram till 1974 års regeringsform) skrevs under den 6 juni 1809.

 

Tillbaka till toppen

FRÖSUNDA I SOCIALA MEDIER

Nu börjar många verksamheter ge sig i väg på sköna utflykter och njuta av det härliga vårvädret (eller är det högsommar?). Vart beger ni er den här veckan? Skicka bilder på era smultronställen så kan vi alla hjälpas åt att inspirera varandra i vår arbetsvardag!

 

Följ med oss i sociala medier du också!
Facebook

Instagram  

 

Vill er verksamhet också starta ett instagramkonto för att dokumentera och kommunicera er vardag? Kontakta kommunikation@frosunda.se så hjälper vi till!

Instagram   Facebook   LinkedIn

 

Tillbaka till toppen

ARKIV