Logga in

Till toppen av sidan

VD HAR ORDET

Att arbeta inom vård och omsorg är det roligaste som finns. Nästan alltid. För det är också svårt, utmanande och oerhört ansvarsfullt. Det finns lite utrymme för att ha en dålig dag, än mindre flera dåliga dagar efter varandra. Något vi väl alla har från tid till annan. I alla fall är det så med mig.

En förutsättning för att vi ska kunna leverera under såväl bra som dåliga dagar är att vi har en väl fungerande arbetsplats. En arbetsplats där vi tillsammans hittar lösningar för våra kunder, men också för varandra. 

Jag vet att det i de allra flesta fall fungerar så. Men – vad gör man när det inte fungerar på det sättet? När stödet uteblir och det känns botten att gå till jobbet? Vem vänder man sig då till?

Det första steget är givetvis att prata med närmsta chefen. Alltid. Antingen direkt eller i lämpligt forum, exempelvis på ett verksamhetsmöte. Där ska man kunna lyfta problem och tillsammans arbeta för att hitta lämpliga lösningar.

Om det av någon anledning inte fungerar så går man till chefens chef. Förhoppningsvis kan man där finna ett sätt att hantera den uppkomna situationen. Men om det ändå inte går så finns faktiskt ytterligare ett alternativ, och det är Frösundas visselblåsarlinje. Till den kan man ringa, mejla eller skicka ett vanligt brev. Det går även bra att vara anonym. Nackdelen med att vara anonym är att det är svårare att få 

återkoppling, men det är bättre att rapportera anonymt än inte alls. För hur ska vi som arbetsgivare kunna bli bättre om vi inte får in synpunkter? Därför blir vi glada de gånger vi ser medarbetare ta ansvar och rapporterar via visselblåsarlinjen.

Sist men inte minst, 16 oktober till 15 november pågår medarbetarundersökningen. Använd den för att göra din röst hörd och på så sätt skapa ännu bättre förutsättningar för ökad kundnytta. Det är ett verktyg för att vi ska nå målet om att ha marknadens stoltaste och mest engagerade medarbetare. För det är vårt mål. Resan har bara börjat – men vi ger oss inte förrän vi är framme.

Hälsningar,

Susanne Sidén, VD

vd susanne sidén

  

 

Tillbaka till toppen

MÅNADENS INSLAG

Möt Täbys gladaste hunddagis

Nyligen var tidningen Mitt i Täby och träffade våra medarbetare, kunder och hundar på Frösunda Activera Hundcenter. Det är en daglig verksamhet för personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Här tar vi hand om andra människors hundar med både hunddagis och hundkurser samtidigt som vi erbjuder praktik och arbetsträning för personer med nedsatt arbetsförmåga. 

Är du nyfiken att läsa hela artikeln, klicka här >>

På Frösunda har vi närmare 25 olika dagliga verksamheter som erbjuder ett stort utbud av olika typer av daglig verksamhet och individuell arbetsträning. Aktiviteterna som arrangeras har olika inriktningar, för att så många som möjligt ska hitta en och rolig och givande verksamhet. Alla utgår från kundens förmåga. 

  

activera hundcenter

Tipsa oss! Vill du att vi berättar om er verksamhet eller om hur ni arbetar i mötet med era kunder? Vi vill gärna få höra och dela era berättelser. Maila kommunikation@frosunda.se.

 

Tillbaka till toppen

KORTA NOTISER

Vi söker nya medarbetare till mobila teamet!

Just nu söker vi medarbetare till våra mobila team inom Äldreomsorg och Funktionsnedsättning. Att vara en del av det mobila teamet innebär att du stöttar dina kollegor i olika verksamheter med att implementera Frösundas koncept. Du som blir antagen får en utbildning (preliminärt datum 1-2 nov) som hjälper dig att kunna axla rollen att aktivt arbeta med att förbättra kvaliteten i våra verksamheter. Initialt på din hemmaenhet, men därefter i olika uppdrag inom respektive affärsområde.

Senast den 1 oktober vill vi att du har skickat in din ansökan. Det är ett förkunskapskrav att du är Frösundacertifierad via Frösundaakademin då det är en kvalitetsstämpel som visar att du har stor kunskap om att arbeta med kundens fokus. Resor och arbete på annan ort är vanligt förekommande men omfattningen diskuteras alltid.

Positivt möte mellan Kommunal och Frösunda

Frösundas vd Susanne Sidén och Kommunals förbundsombudsman Lars-Sture Johansson har träffats för att fortsätta diskussionerna om nya och fördjupade samverkansformer. För att kunna erbjuda en högkvalitativ verksamhet för kunderna krävs nöjda medarbetare och en bra arbetsmiljö där medarbetarna får rätt verktyg för att kunna göra bra saker samtidigt som de har roligt på jobbet. Samtalen mellan Frösunda och Kommunal fortsätter.

– Det var ett positivt möte. Målet är att vi så snart som möjligt ska få till ett formaliserat samverkansavtal där vi skapar de bästa förutsättningarna för Frösundas medarbetare, säger Susanne Sidén.

 

Tillbaka till toppen

FRÖSUNDAAKADEMIN

Dags att bli certifierad!

Nu kan du bli Frösundacertifierad medarbetare. Certifieringen är en kvalitetsstämpel som visar att du som medarbetare är expert på att arbeta med kundens fokus.

Att i alla situationer ta kundens fokus och ge ett professionellt bemötande är en utmaning. Därför har vi skapat Frösundaidén som stöd till alla medarbetare. Frösundaidén är ett program om fem moduler i vår egen utbildningsplattform Frösundaakademin. När du genomför Frösundaidén får du ökad kunskap om kundens fokus – dessutom har du möjlighet att bli Frösundacertifierad medarbetare.

För att bli Frösundacertifierad medarbetare ska du genomgå certifieringens samtliga delar inom ditt affärsområde.

Läs mer om vad som krävs för att bli certifierad >>

Tillbaka till toppen

MITT FRÖSUNDA

Erbjudande från Kulturhuset Stadsteatern

Som medarbetare på Frösunda Omsorg har du nu möjlighet att se teaterföreställningen Mio, min Mio till rabatterat pris på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Om Mio min Mio

När föräldralöse Bo Vilhelm Olsson får ett gyllene äpple av tant Lundin i fruktaffären blir hans värld aldrig mer sig lik. Plötsligt är han inte alls Bo som sitter ensam på en parkbänk i Tegnérlunden, utan prins Mio som bor med sin Fader konungen i Landet i fjärran. Men i sin svarta borg i Landet utanför gör sig riddare Kato redo för strid, den grymme Kato med ett hjärta av sten och en klo av järn. Och den han ska kämpa mot är Mio - så som det varit bestämt i tusen och tusen år. 

mio min mio

 

Tillbaka till toppen

”Mäktigt när Mio tar strid mot mörkret” - SvD
”Ett storartat äventyr” - UNT
”Scenografin är storslagen och det visuella är just den sortens teaterupplevelse man vill ge unga tittare” - Aftonbladet

Mio, min Mio
Av:
Astrid Lindgren i dramatisering av Kristina Lugn

Från: 7 år
Pris:
Vuxen 260 kr (ord pris. 350 kr). Barn 195 kr.
När:
26/9. 28/9, 12/10, 17/10, 20/10
Var: Stora scenen, Kulturhuset Stadsteatern

Boka så här:
1. Klicka på www.kulturhusetstadsteatern.se/kampanj
2. Uppge koden FROMIO och följ instruktionerna. För att boka rullstolsplats vänligen kontakta kundtjänst 08-506 20 200.

Läs mer om föreställningen här

 

Tillbaka till toppen

VISSTE DU ATT?

… det är äpplets dag den 25 september. Det finns över 7 500 registrerade äppelsorter och Kina är världens största producent av äpplen. Ca 50% av alla äpplen kommer därifrån, Sverige står för ca 3%. De vanligaste svenska äpplena är Aroma, Ingrid Marie och Cox Orange.

 

Tillbaka till toppen

FRÖSUNDA I SOCIALA MEDIER

Hammarby DV, en av Stockholms största dagliga verksamheter för människor med funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd, arbetar med Facebook som ett verktyg för kommunikation.

Kontot sköts helt och hållet av kunder på verksamheten. De intervjuar, gör mindre reportage och visar aktiviteter som görs på verksamheten.

Är du nyfiken på att följa Hammarby DVs vardag, kika in här >>

Vill du ha hjälp med att sprida något ni har gjort, eller vill er verksamhet kommunicera med hjälp av sociala kanaler? Kontakta kommunikation@frosunda.se så får berättar vi mer.

ARKIV

Hjälp oss göra webbplatsen bättre

Lämna synpunkter här

Vår webbplats är till för dig

Är det något du skulle vilja ha annorlunda?

Lämna dina synpunkter i formuläret.