Logga in

Till toppen av sidan

VD HAR ORDET

Nu hoppas jag ni alla har mötts av den glädjande nyheten att vi fått nya ägare. Den 9 mars blev det färdigt att Brado AB köpte Frösunda Omsorg. Brado är ett svenskt bolag som ägs av två bröder, Kristian och Roger Adolfsen. Deras engagemang i Frösunda ger oss en långsiktig och trygg ägare, utan att vår omsorg eller organisation påverkas.   

Bearsons AB som äger Brado, är även ägare till andra svenska verksamheter såsom Tanumstrand, flera verksamheter i Stöten, Hassela Ski Resort,och Norlandia Fastighet. Alla drivs som enskilda verksamheter, fristående från varandra.

För oss har det varit viktigt genom hela processen, att få möjlighet att fortsätta vårt arbete framåt. Att vi, även fast vi byter ägare, kan arbeta vidare mot vår  vision och vårt kundlöfte – hos oss bestämmer kunden. 

Vi är samma företag som igår, och jobbar mot samma mål som tidigare. 100% kundnöjdhet, 100% avtalstrohet och 100% regulatorisk följsamhet. Vi ska fortsätta vara drivande i utvecklingen av omsorgen men tillsammans med en ny ägare.

Hoppas du känner dig lika glad över denna nyhet som jag!

Hälsningar,

Susanne Sidén, VD

 

susanne sidén

   

Tillbaka till toppen

Månadens inslag

Möt bröderna bakom Brado

bröderna adolfsen

Kristian och Roger Adolfsen heter alltså bröderna som är Frösundas nya ägare. De norskklingande namnen till trots är de svenskättlingar med rötter i Köping och Eskilstuna. Där även en stor del av släkten bor idag. Vi pratade med dem om hur de ser på utvecklingen av vård och omsorg, och varför Frösunda var ett bolag de ville förvärva.

- Vi har haft ögonen på Frösunda Omsorg under några år och det arbetet man gjort och gör med att förändra hur man ser på omsorgstagaren och tjänsten man levererar. Vi är imponerade av den målmedvetenhet Frösunda har för att steg för steg ta sig mot sitt mål. Då vi delar synen på hur omsorg bör levereras kändes det helt rätt för oss att köpa Frösunda. Vi vill gärna vara en långsiktig och strategisk partner på den resan.

 

Tipsa oss! Vill du att vi berättar om er verksamhet, någon kunds berättelse eller om hur ni arbetar i mötet med era kunder? Vi vill gärna få höra och dela era berättelser. Maila kommunikation@frosunda.se

KORTA NOTISER

Förlängt avtal för Hammarby DV och Danvikstulls DV

Vi precis fått förlängt avtal för våra mycket uppskattade dagliga verksamheter, Hammarby DV och Danvikstulls DV i Stockholm. Det nya avtalet löper nu in i första kvartalet av 2021 och ger oss en möjlighet att fortsätta utveckla och driva verksamheterna långsiktigt. I förra nyhetsbrevet kunde ni läsa om arbetet som bedrivs på Danvikstull, och i detta får ni stifta bekantskap med Hammarby DV.
Läs mer här >>

Nya Servicedesk

Inom en snar framtid kommer det att lanseras en ny portal för Servicedesk. Detta kommer att leda till att Servicedesk kommer se helt annorlunda ut. Förändringen görs för att det ska bli lättare och snabbare att lägga ett ärende.

Detta gränssnitt används endast för att skapa ärenden. För er som är tekniker och jobbar med ärenden används fortfarande det gamla gränssnittet. Detta hittar ni på ny adress som är http://sdplus 

Servicedeskportalen är under ständig utveckling och vi tar gärna emot feedback för att göra ytterligare förändringar i systemet för att underlätta ert arbete. Maila era synpunkter till servicedesk.feedback@frosunda.se

Ny app stödjer klädval

Att välja kläder efter en titt på termometern kan vara svårt för personer med kognitiv funktionsnedsättning. Appen Kläder efter väder har skapats av Myndigheten för delaktighet efter en önskan från en ung kvinna som ville ha stöd i att välja rätt kläder på morgonen. Figuren, som personen heter i appen, är i ständig kontakt med SHMI och är klädd utifrån väderprognosen för de nästkommande åtta timmarna. Läs mer här >>

 

Tillbaka till toppen

FRÖSUNDAAKADEMIN

Just nu arbetar Frösundaakademin med Frösundaidéns sjätte modul som ska handla om hbtq, alltså homosexuella, bisexuella, transpersoner och queer. Den kommer att lanseras under våren 2018 och då bli del av 2018 års certifieringskrav.

Kontakt/frågor/idéer tas tacksamt emot av: benjamin.gervind@frosunda.se

MITT FRÖSUNDA

Dietisten tipsar: Var inte rädd för kalorierna

Stirrar du dig blind på kaloriinnehållet? Vår dietist Linnéa Johansson förklarar varför du inte behöver vara rädd för kalorier – och hur du istället kan tänka för att ge kroppen näring!

 

Tillbaka till toppen

VISSTE DU ATT?

… dekorerade påskägg pryder påskfirande hem i hela världen, i de delar där man firar påsk. Ägg sägs bland annat vara en symbol för livets återfödelse under våren. Ätandet av äggen däremot kom som ett resultat av att det under fastan blev stora mängder ägg sparade som behövde ätas upp.

 

Tillbaka till toppen

FRÖSUNDA I SOCIALA MEDIER

Nu börjar det dyka upp härliga vårbilder i alla våra sociala kanaler. Visst är det härligt! Här får du ett axplock som vi hoppas sprider lite vårkänslor till dig.

våren är på väg 

Följ med oss i sociala medier du också!
Facebook

Instagram  

 

Vill er verksamhet också starta ett instagramkonto för att dokumentera och kommunicera er vardag? Kontakta kommunikation@frosunda.se så hjälper vi till!

Instagram   Facebook   LinkedIn

 

Tillbaka till toppen

ARKIV