Logga in

Till toppen av sidan
kundcase_ryno.jpg

Med min assistans kan jag leva det liv jag vill!

Ryno Eriksson som bor i Karlstad har MS och är sedan några år helt rullstolsburen. Sedan 2005 har han haft sin personliga assistans i Frösunda. Ryno är både aktiv och social och älskar när det händer saker. Även om han numera väljer vad han ska göra för att orka.

Ryno älskar att dansa och det är något han har gjort i hela sitt vuxna liv. Därför går han på dans så ofta tillfälle ges, tillsammans med sin personliga assistent Sara.

- Tack vare assistansen kan jag leva det liv jag vill, genom den har jag fått mycket av mitt tidigare liv som gående. Jag har alltid älskat att dansa. Medarbetarna på kontoret stöttar mig när det gäller min dans. Detsamma gäller andra aktiviteter jag föreslagit. Finns det inte i planeringen så ordnar man det, om det är möjligt. Nu senast anordnade man ridning efter mitt förslag. Min dotter håller nämligen på med det. Det blev en superlyckad dag.

Mina assistenter passar mig

För mig har det alltid fungerat med mina assistenter eftersom de har de egenskaper och kunskap som passar mig. De lyssnar och ser till att jag får det stöd jag behöver. Men ibland är det skönt med egen tid. Det får jag när jag går på hockey, vilket jag ofta gör. Då går jag med min dotter.

När Ryno har en stund över tittar han in på assistanskontoret i Karlstad

- Jag har kontakt med någon på Frösunda flera gånger i veckan, ibland på telefon och ibland tittar jag in på kontoret. På kontoret känner jag de flesta och där finns en gemenskap och en inställning att man alltid ställer upp. Jag är nöjd och trivs bra med min assistans hos Frösunda. Det har alltid fungerat.