Logga in

Till toppen av sidan

Här är det kunden som är chef

Även om man inte kan gå bra, så vill man röra på sig. Även om man inte kommer ihåg allt, så vill man prata minnen. Livet har ingen åldersgräns, även om åldern ibland kan begränsa möjligheterna att klara sig på egen hand. Många äldre upplever att de känner sig begränsade, bortglömda och att andra försöker bestämma över deras vardag. Det tycker inte vi är okej.

För oss på Frösunda Omsorg är det självklart att de som bor hos oss ska få leva som de vill. Vill han/hon ta flera promenader varje dag, påta i trädgården eller titta på TV från morgon till kväll, är det okej. Vi försöker inte heller ändra på vanor, även om de kan anses som dåliga. Vill kunden exempelvis röka, så är det också okej. Däremot uppmuntrar vi alltid till att leva hälsosamt för ett långsiktigt välmående. Hos oss får kunderna inte bara välja, utan också bestämma. 

Inga fikarum för våra medarbetare

Vi skiljer inte på våra medarbetare och de som bor hos oss. Vi försöker göra så mycket som möjligt tillsammans, för att skapa en så varm och hemlik miljö som möjligt. Vi har inte med oss våra privata mobiler till jobbet, har inga separata fikarum och vi bemöter våra kunder med respekt, engagemang och nyfikenhet. 

Besök våra verksamheter och upplev oss på riktigt

Hur våra verksamheter ser ut och är utformade beror på vilka behov som ska uppfyllas. Men oavsett verksamhet arbetar vi aktivt med att miljön ska ge trygghet och stimulans. Välkommen att besöka oss. Kontakta Annika eller Joakim så bokar vi in ett möte på den verksamhet du vill se mer av.

Vill du placera hos oss?

Har din kommun ramavtal med oss eller är kopplad till Lagen om valfrihet (LOV), kan du välja att placera hos oss. Det finns också möjlighet att placera hos oss via individavtal. Sök lediga platser här eller kontakta oss för mer information.


Att bo hos oss

Idag driver vi på Frösunda vård- och omsorgsboenden runt om i hela Sverige. Våra medarbetare är uppdaterade med de senaste forskningsresultaten kring metoder och arbetssätt inom demensvård samt andra relevanta sjukdomstillstånd, liksom det normala åldrandet.

Mat

Minnesvärda måltider varje dag. Maten är välbalanserad, näringsrik och vällagad. Och vi dukar upp så att det känns hemtrevligt och inbjudande.

Aktiviteter

Det ska alltid finnas något att göra. Varje dag anordnas aktiviteter som de boende kan välja att delta i, exempelvis musikstunder, bingo, högläsning, dans och gymnastik. Många av våra kunder har svårt att själva ta sig ut i samhället, så därför låter vi ”samhället” komma till boendet istället. Hembygdsföreningar arrangerar utställningar, vi bjuder in närliggande skolklasser för att sjunga, spela teater eller för att ställa ut kreativa skolprojekt. Vi använder också brukshundar, vilket är en uppskattad aktivitet.

Boendemiljö

Alla rum är utformade för att skapa en hemtrevlig och bekväm miljö. Samspelet mellan färg, form och ljussättning skapar en lugn omgivning som är trivsam och som känns personlig.

Utomhusmiljö

Trädgårdarna på våra boenden utformar vi så varierande som möjligt. Här finns gräs att gå på, blommor som doftar, stenar att känna på och porlande vatten att lyssna till.

Stämmer detta verkligen? Så här tycker våra kunder. 

Vad vi säger om oss själva, spelar kanske mindre roll. Det viktiga är vad våra kunder  tycker och tänker. 

Läs om vad våra kunder säger här »