Logga in

Till toppen av sidan

Boendestödjare för tillsvidaretjänst (75%) på gruppbostad i Södertälje

2019-10-07 | Stockholm | | Funktionsnedsättning

Platser: 1

Brolunda är en nybyggd gruppbostad som ligger i ett lugnt bostadsområde strax utanför centrala Södertälje. Här har kunderna en egen lägenhet och samtidigt möjlighet till gemensam samvaro med natur och grönområden precis runt knuten. Brolunda är ett boende där våra kunder ska trivas, känna sig trygga och ges möjlighet till personlig utveckling.  

Om Frösunda
På Frösunda arbetar vi med "Kundens fokus", individuellt anpassat stöd som genomgående präglas av respekt, engagemang och nyfikenhet. Detta bygger bland annat på att medarbetarna besitter individ- och kognitionskunskap. Utifrån kundperspektiv arbetar vi med att på olika sätt stödja kunden och värna om personlig integritet och självbestämmande. På Frösunda arbetar vi med tydlig struktur, kommunikation och ett lågaffektivt bemötande. Du behöver ha ett tydligt uttryckssätt, vara tålmodig, ansvarsfull samt trygg i dig själv. 

Målgruppen är vuxna personer med funktionsnedsättningar i form av utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. Flera av våra kunder har ett omfattande vårdbehov.

Arbetsuppgifter
Som boendestödjare arbetar du systematiskt för att förstå kundens perspektiv och sedan agera utifrån att tillgodose detta. Du arbetar med utgångspunkt från vårt kundlöfte - På Frösunda bestämmer kunden! Viktigt är att stödja kunden att nå uppsatta mål i genomförandeplanen och skapa möjlighet till hög kundnöjdhet. Vidare ansvarar du för att regelbundet uppdatera genomförandeplaner, dokumentera insatser och avvikelser hos kunder etc.

Kompetenskrav:

-          dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat på LSS-boende med goda vistord
-          erfarenhet av målgruppen, LSS personkrets 1. 
-          en god förmåga att samarbeta i en arbetsgrupp. 
-          förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
-          minst gymnasial vård- och omsorgsutbildning, gärna med inriktning funktionsnedsättning
  
Vi ser det som en förutsättning och mycket meriterande om du har ett flexibelt förhållningssätt samt en vilja att ställa upp för kollegor och verksamhet när det behövs. Arbetstiderna gäller dagtid, med tyngdpunkt på eftermiddag/kväll då kunderna är hemma. Du arbetar efter ett rullande schema, där du arbetar vardagar och varannan helg. 
 
Frösunda tillämpar provanställning samt individuell lönesättning. Vi följer rådande kollektivavtal. Urval och intervjuer görs löpande, stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Kontaktpersoner:

Sofia Lindberg , Verksamhetschef
Telefon: 010-130 35 79


Ansök direkt genom att fylla i nedanstående formulär: