Logga in

Till toppen av sidan

Ikasus Friskola söker lärare!

2019-10-09 | Stockholm | | Funktionsnedsättning

Platser: 1


Vi söker dig som är behörig förskollärare och brinner för att arbeta i särskola med inriktning ämnesområden, sk träningsskola.


Om Ikasus

I Vallentuna ligger Ikasus Friskola, som är såväl en grundsärskola för årskurserna F-9 som en gymnasiesärskola. Vi fungerar primärt som en träningsskola och följer grundsärskolans respektive gymnasiesärskolans läroplan. Vi riktar oss till barn och ungdomar med funktionsnedsättning där våra elever har autism/autismliknande tillstånd men även andra funktionsvariationer.

I undervisningen utgår vi från alltid den enskilda elevens förutsättningar och potential, där vi vill låta varje elev hitta glädjen i sitt eget lärande. Vi arbetar med den fasta övertygelsen att glädje och motivation är den bästa grunden för att skapa inlärningsförutsättningar. Hos oss får varje elev arbeta på ett sätt som passar henne/ honom bäst, där all undervisning är individuellt planerad utifrån elevens egna unika förutsättningar vilka konkretiseras i den individuella utvecklingsplan/studieplan som varje elev har och som omfattar alla ämnesområden.

Om tjänsten

Skolan ligger på några minuters promenadavstånd från Vallentuna station. Som lärare ingår du i ett arbetslag med pedagoger, handledare och tränare. Varje arbetslag ansvarar för 7-10 elever. Du kommer delta i undervisning, planering, reflektion och dokumentation av verksamheten.
Om du inte redan är behörig för skolformen så kommer du att gå fortbildningen för behörighet under hösten och skolan erbjuder betald tjänstledighet de dagar som utbildningen pågår enligt individuell överenskommelse.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning och har alltid 6 månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. 

Som lärare hos oss har du förmåga att se att varje elev är unik,
•förståelse för varje elevs behov och kan ta hänsyn till deras individuella förutsättningar,
•dokumenterat god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer såväl inom ditt arbetslag som inom skolan i övrigt och med elevens föräldrar/vårdnadshavare,
•förmåga att se lösningar och inte problem,
•en vana att arbeta lösningsfokuserat och skapa goda relationer.
 
dokumenterad erfarenhet av att arbeta med elever med funktionsnedsättning.
 
Om du därtill har en utbildning eller dokumenterad erfarenhet av att arbeta enligt TBA-metoden är det meriterande.  
 Frågor besvaras av  Shiva.mirzaei@frosunda.se, 010-130 30 24 

Kontaktpersoner:

Shiva Mirzaei , Btr rektor
Telefon: 010-130 30 24


Ansök direkt genom att fylla i nedanstående formulär: