Logga in

Till toppen av sidan

Coach på nyöppnad servicebostad i Tumba

2020-01-24 | Stockholm | | Funktionsnedsättning

Platser: 1

Bergfoten servicebostad i Tumba är ett nytt och fräscht serviceboende i satellitform för personer inom LSS, personkrets 1. En kilometer från Tumba centrum ligger Bergfotens serviceboende i ett nybyggt flerfamiljshus. I området finns bra service med bibliotek, simhall, idrottsplatser, vårdcentral och butiker, restauranger och bank.
Bergfotens serviceboende består av tolv satellitlägenheter på 34 m2 vardera. De är knutna till en bemannad baslägenhet som även har gemensamhetsutrymmen.
Boendet riktar sig främst till unga vuxna. Man ska vara berättigad till insatsen Boende med särskild service enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Det vi söker
Vi söker DIG som har stor erfarenhet av att arbeta med personer inom målgruppen autismspectrum, gärna asperger syndrom. Då detta är en nystartad verksamhet ingår i arbetsuppgifterna inledningsvis, förutom coaching till de boende, också administrativt arbete som kontakt med biståndshandläggare, kontakt med hyresvärd etc. Du behöver kunna ta till dig och följa nya instruktioner samt behärska det svenska språket utan svårighet. För att du ska trivas behöver du ha en personlig mognad där du är trygg i dina beslut och kan fatta beslut utan stöd från en kollega. Du kommer att vara med och forma verksamheten och i takt med att verksamheten växer kommer också en arbetsgrupp bildas. Inledningsvis erbjuds du en tjänst på 50 %, vilket kommer att utökas enligt överenskommelse i takt med att verksamheten växer.

Om Frösunda

På Frösunda arbetar vi med "Kundens fokus", individuellt anpassat stöd som genomgående präglas av respekt, engagemang och nyfikenhet. Detta bygger bland annat på att medarbetarna besitter individ- och kognitionskunskap. Utifrån kundperspektiv arbetar vi med att på olika sätt stödja kunden och värna om personlig integritet och självbestämmande. På Frösunda arbetar vi med tydlig struktur, kommunikation och ett lågaffektivt bemötande. Du behöver ha ett tydligt uttryckssätt, vara tålmodig, ansvarsfull samt vara trygg i dig själv. 

Arbetsuppgifter
Som coach arbetar du systematiskt för att förstå kundens perspektiv och sedan agera utifrån att tillgodose detta. Du arbetar med utgångspunkt från vårt kundlöfte - På Frösunda bestämmer kunden! Viktigt är att stödja kunden att nå uppsatta mål i genomförandeplanen och skapa möjlighet till hög kundnöjdhet.

Kompetenskrav:

-          dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat på LSS-boende med goda vistord 
-          en god människokännare, där du med envishet och charm stöttar och motiverar våra kunder 
-          förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
  
Vi ser det som en förutsättning och mycket meriterande om du har ett flexibelt förhållningssätt samt en vilja att ställa upp för kollegor och verksamhet när det behövs. Arbetstiderna gäller både dagtid, kväll och natt. 
 
Frösunda tillämpar individuell lönesättning. Vi följer rådande kollektivavtal. Urval och intervjuer görs löpande, stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Kontaktpersoner:

Sofia Lindberg , Verksamhetschef
Telefon: 010-130 35 79


Ansök direkt genom att fylla i nedanstående formulär: