Logga in

Till toppen av sidan

Aktiv och energirik personlig assistent med erfarenhet av TAKK sökes till 12-årig kille

2020-05-12 | Skåne | Medarbetare | Personlig Assistans

Platser: 1

Personlig Assistans – vad innebär det?
 
Personlig Assistans handlar i grund och botten om engagemang. Ett engagemang för en annan medmänniska som behöver hjälp med de saker i vardagen som många tar för givet, exempelvis att klä sig själv, att ta en promenad, att överhuvudtaget få vardagen att fungera. Personliga assistenter gör skillnad för människor – på riktigt.
                
Som personlig assistent förväntas du ha empatisk förmåga och en god förståelse för vad ett adekvat bemötande innebär för varje kund. Din vilja att ta ansvar och engagera är vad som ger våra kunder en kvalitativ assistans. Din arbetsplats är där kunden befinner sig vilket ger ett varierande och händelserikt arbete.


Vad innebär tjänsten?

Nu söker vi en assistent till en 12-årig kille som bor varannan vecka hos sin mamma och varannan vecka hos sin pappa. Vår kund är en härlig kille som har måttlig utvecklingsförsening med hörselskada. Han är generellt en glad kille men kan bli arg och delvis utåtagerande, där det är viktigt att du som assistent kan bemöta honom på rätt sätt. Han använder sig av tecken som alternativ och kompletterande kommunikation (TAKK).  Det är önskemål att man redan har kunskaper i TAKK, men det finns även möjlighet att gå utbildning i detta.

Du som söker tjänsten behöver ha en stor mängd energi, vara kreativ, påhittig, lyhörd och ha stort tålamod. Vi ser det som en stor merit om du är positiv och lojal i ditt arbete, kan samspela med pojken och hans familj samt är flexibel vad gäller schema och arbetstider. Tjänsten innebär aktiv tillsyn, speciellt med att avvärja faror, men även insatser kring den dagliga hygienen. Familjen lever en aktiv och meningsfull vardag och här är det viktigt att du som assistent är flexibel och öppen för olika aktiviteter och utflykter samt är lösningsfokuserad. Det är viktigt att du som assistent kan aktivera kunden. Du är med på aktiviteter så som gympa, simning etc. Därav är det viktigt att du är simkunnig och tål klor. Ett av hans stora intressen är även att mata ankor. Utbildning och/eller erfarenhet av att jobba med barn eller/och i någon annans hem är en merit.

Arbetsplatsen är rökfri.

Körkort är ett krav och egen bil är önskvärt.

Tjänstgöringsgraden är flexibel mellan 50-100%. Arbetstiderna är förlagda eftermiddag/kväll samt två helger i månaden.

Uppstart och inskolning så snart som möjligt.

Låter detta intressant och du tror att du skulle passa till vår kund? Då är du hjärtligt välkommen att skicka in din ansökan som ska innehålla ett personligt brev och ett CV. Ansökningarna bearbetas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonsens slutdatum.

Frösunda tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Innan anställning kan påbörjas måste utdrag ur belastningsregistret lämnas. Det är en fördel om du inför en intervju har förberett med att beställa registerutdrag från polisen. Blanketten du ska välja heter "LSS utföra vissa insatser åt barn med funktionshinder".

Kontaktpersoner:

Ellen Hagström , Verksamhetschef
Telefon: 010 130 37 57


Ansök direkt genom att fylla i nedanstående formulär: