Logga in

Till toppen av sidan

Är du vår nya marknadsanalytiker?

2020-06-23 | Stockholm | | Stab

Platser: 1Vill du medverka till att vi fattar rätt affärsmässiga beslut? Är du en person som vill bidra till utvecklingen av vår välfärd genom skarpa analyser? Är du intresserad av omvärldsbevakning och är duktig på research, statistik och analys? Då kanske du är vår nya marknadsanalytiker! 
  

Norlandia Health & Care Group och Frösunda ingår båda i ägarsfären Adolfsen Group och erbjuder ett brett och unikt tjänsteutbud av vård- och omsorg, förskola samt stöd och service till personer med funktionsvariationer eller social problematik. Våra verksamheter finns representerade runt om i norra Europa. I rollen som marknadsanalytiker tillhör du marknadsavdelningen för Norlandia Health & Care Group i Sverige men du kommer att jobba över bolagsgränserna och stötta flera av koncernens bolag med marknadsanalys. Du rapporterar till marknads- och försäljningschef på Norlandia och utgår från vårt huvudkontor i Solna, med gångavstånd till bra kommunikationsmöjligheter. Hos oss får du vara med i utvecklingen av vår analys och marknadsfunktion, bli en nyckelperson i affärsutvecklings- och tillväxtprojekt och får vara en del av en framtidsbransch som fokuserar på några av samhällets viktigaste välfärdstjänster. 
  
  
Arbetsuppgifter 
Som marknadsanalytiker på Norlandia har du en central roll i att skapa underlag för viktiga affärsmässiga beslut inom organisationen. För samtliga av våra affärsområden ansvarar du för löpande analys av våra marknader, framförallt i samband med nya och pågående tillväxtprojekt. Du utför omvärldsbevakning, konkurrensanalys, följer trender och utveckling inom de marknader vi agerar inom. Du ansvarar även för sammanställning och presentation av dina analyser till affärsområdes- och företagsledning. Du kommer främst att jobba mot den svenska marknaden, men det kan på sikt även innefatta andra nordiska länder. 
  
Exempel på förekommande arbetsuppgifter:
 • Marknadsanalys av demografiska, ekonomiska och konkurrensmässiga förutsättningar i tillväxtprojekt på kommun- eller nationell nivå.
 • Analys av bolagens marknader i stort, komma med rekommendation kring möjliga tillväxtområden.
 • Kontakta kommuner för att söka och verifiera information och analyser.
 • Ta fram prognoser på efterfrågan av våra tjänster.
 • Analys och marknadsbedömningar relaterat till anbudsprojekt.
 • Sammanställa och rapporter/presentationer av analysmaterial.
 • Presentation av analys inför ledningsgrupper.


    
Erfarenhet och kvalifikationer
 • Högskoleutbildning inom relevant område, exempelvis ekonomi/statistik/civilingenjör.
 • 1-3 års arbetslivserfarenhet i en liknande funktion.
 • Erfaren och mycket god excelanvändare, du gillar att analysera och skapa tabeller, filtrera data och använda formler av olika slag.
 • Mycket goda kunskaper i Powerpoint.
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska.


För att lyckas i rollen som marknadsanalytiker trivs du med att hantera och analysera data och är duktig på att identifiera trender och mönster. Vi tror att du har en nyfikenhet och ett intresse för branschen och dess marknader, där du förväntas ta egna initiativ till att identifiera nya möjliga kanaler för att kunna samla in relevant underlag till dina analyser. Då du hanterar stora mängder data är det även viktigt att du har en god struktur i ditt arbete och en förmåga att kunna se till både helhet och detaljer. Du är dessutom kommunikativ i både tal och skrift och inte rädd för att själv presentera dina analyser för exempelvis ledningsgrupp. 

  
Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på Norlandia Health & Care Group, med sex månaders inledande provanställning. Företaget har utöver friskvårdbidrag även andra förmånliga personalerbjudanden såsom rabatter på gruppens hotell. Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten utgår från Norlandias huvudkontor i Solna. 


Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta:
Gabriella Reuterswärd, marknads- och försäljningschef, Norlandia Health & Care Group: 0707211014 

Vid frågor om rekryteringsprocessen, är du varmt välkommen att kontakta: 
Vendela Zetterkvist, HR Specialist: 010-130 39 07 


Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:

Vendela Zetterkvist , HR Specialist
Telefon: 010 130 39 07


Ansök direkt genom att fylla i nedanstående formulär: