Logga in

Till toppen av sidan

Frösunda Omsorg söker en MAR – medicinskt ansvarig för rehabilitering

2020-09-07 | Stockholm | | Stab

Platser: 1


Vill du vara med och utveckla kvaliteten i världens viktigaste bransch? Vi söker dig med bakgrund inom rehabilitering/habilitering och som brinner för strategiskt kvalitetsutveckling. Om det stämmer in på dig kanske du är vår nya MAR?
 
Frösunda Omsorg erbjuder ett brett och unikt tjänsteutbud av vård- och omsorg, stöd och service till personer med funktionsvariationer eller social problematik. Våra verksamheter finns representerade runt om i hela Sverige, fördelat inom fyra affärsområden. Vi söker nu en MAR, medicinskt ansvarig för rehabilitering, som kommer att ha en strategiskt viktig funktion i att säkerställa kvaliteten och säkerheten gällande rehabilitering och habilitering inom våra verksamheter. Du kommer att tillhöra kvalitetsavdelningen som idag består av nio personer, alla med hög kompetens inom sina respektive specialistområden. Frösunda har även ett tätt samarbete med systerkoncernen Norlandia Health Care, verksam inom samma affärsområden, där det idag finns en operativ MAR att samarbeta med. Hos oss styr du över din egen tid och kalender och du ges stor frihet att lägga upp ditt arbete på det sätt som du anser bäst för dig och för organisationen. Tjänsten utgår från Frösundas huvudkontor i Solna, nära till goda kommunikationsmöjligheter, men med flexibiliteten att även arbeta hemifrån.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som MAR har du ett övergripande ansvar för kvalitets- och säkerhetsfrågor i de delar som omfattar rehabilitering och habilitering inom samtliga affärsområden. Du ansvarar för och säkerställer att våra verksamheter erbjuder en säker och ändamålsenlig vård- och rehabilitering som uppfyller kraven på hög kvalitet samt gällande föreskrifter och lagar. Du rapporterar till Frösunda och Norlandias gemensamma kvalitetschef men har också ett tätt samarbete med regionchefer och affärsområdeschefer.

Exempel på förekommande arbetsuppgifter
 • Underhåll av dokument kopplat till MARs ansvarsområde i kvalitetssystemet TQM.
 • Identifiera, skapa och utveckla rutiner samt följa upp hur dessa efterlevs.
 • Säkerställa att organisationen har kunskap om och följer gällande lagar och föreskrifter.
 • Utredning händelser av allvarligare grad inom rehabområdet samt anmälan till IVO.
 • Medverka till utveckling inom arbetsområdet och medverka i utvecklingsprojekt.

 

Erfarenhet, kvalifikationer samt personliga egenskaper
 • Högskole- eller universitetsexamen inom relevant utbildningsområde, sjukgymnast/fysioterapeut/arbetsterapeut med giltig yrkeslegitimation från socialstyrelsen.
 • Flera års erfarenhet av rehabilitering och habilitering
 • Erfarenhet och god kunskap inom LSS, SoL och HSL.
 • Erfarenhet av ledarskap (meriterande)
 • Erfarenhet från liknande befattning (starkt meriterande)
 • Mycket goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift.
 • God systemvana och digital kompetens.
 • B-körkort

För att lyckas i rollen tror vi att du trivs med att arbeta strategiskt, kan identifiera ambitiösa och realistiska målsättningar, men också har förmågan att kunna omsätta dessa till fungerande strategier. Du trivs med att arbeta självständigt och får saker och ting att hända. Vidare är du kommunikativt stark med förmågan att kunna uttrycka dig tydligt i både tal och skrift och nå ut med ditt budskap. Då mycket av kommunikationen kan komma att ske digitalt är det viktigt att du även har en digital vana och kompetens. 
  
 

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer sker löpande och tillträde sker efter överenskommelse. Frösunda Omsorg erbjuder friskvårdsbidrag och andra förmåner för dig som anställd. För rätt person finns även goda utvecklingsmöjligheter inom företaget.Frågor om tjänsten besvaras av Bernitha Karlsson, Kvalitetschef, Telefon: 010 130 30 48, bernitha.karlsson@frosunda.se
Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Vendela Zetterkvist, HR-specialist telefon: 010-130 39 07, vendela.zetterkvist@frosunda.se


Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:

Vendela Zetterkvist , HR Specialist
Telefon: 010 130 39 07


Ansök direkt genom att fylla i nedanstående formulär: