Logga in

Till toppen av sidan

Personlig assistent till 16-årig tjej i Ängelholm, omgående.

2020-11-06 | Skåne | | Funktionsnedsättning

Platser: 1

Personlig Assistans – vad innebär det? 
  
Personlig Assistans handlar i grund och botten om engagemang. Ett engagemang för en annan medmänniska som behöver hjälp med de saker i vardagen som många tar för givet, exempelvis att klä sig själv, att ta en promenad, att överhuvudtaget få vardagen att fungera. Personliga assistenter gör skillnad för människor – på riktigt. 
                 
Som personlig assistent förväntas du ha empatisk förmåga och en god förståelse för vad ett adekvat bemötande innebär för varje kund. Din vilja att ta ansvar och engagera är vad som ger våra kunder en kvalitativ assistans. Din arbetsplats är där kunden befinner sig vilket ger ett varierande och händelserikt arbete. 
  
Vad innebär tjänsten? 

Vi söker nu en kvinnlig personlig assistent som är intresserad av att jobba minst 70%, till vår superhärliga 16-åriga kund i Ängelholm, med start 2020-12-01.
Möjlighet till att gå bredvid nuvarande assistent finns och då med start 2020-11-23.  Kunden är en positiv, glad och aktiv tjej. Hon söker dig som är glad, kärleksfull, påhittig, flexibel, utåtriktad och inte är allergisk mot djur.

Arbetsuppgifterna innebär dels att hjälpa kunden i mat- och hygiensituationer och dels att följa med på aktiviteter såsom dans, gymnastik, bad, ridning och att umgås med kompisar. Du behöver kunna läsa av när du ska backa och när du ska ta initiativ och ligga steget före. Kunden kan behöva motiveras i vardagen och vi önskar att du är engagerad, flexibel, påhittig med idéer, har lätt för att samarbeta samt är lättlärd för nya uppgifter.

Ingen direkt sjukvård är aktuell och därför krävs ingen sjukvårdsutbildning men vana av tidigare assistentjobb är ett plus. Då kunden är väldigt social och kommunikativ men inte har något tal, är det positivt om du har erfarenhet av att arbeta med kommunikationshjälpmedel såsom bildstöd och kommunikationskarta eller liknande. Som person är du lugn samtidigt som du kan stötta och peppa. Du har förmågan att visa empati och är intresserad av att stötta kunden till ett så bra liv som möjligt utifrån kundens önskemål. Kemi med kunden och din personliga lämplighet är det som kommer att vara avgörande.

Då du arbetar i kundens hem är det viktigt att du har förmågan att anpassa dig och ha ett gott bemötande till kundens familj.

Då många av aktiviteterna kräver resa är körkort ett krav. Kunden och kundens familj åker iväg någon/några gånger per år på semester vilket gör att resor kan förekomma i tjänsten.

Arbetspassen är förlagda måndag till fredag eftermiddag/kväll samt någon helg i månaden efter överenskommelse. Under lov och lediga dagar kommer arbetstiderna att justeras.

Vi önskar att du har ambitionen för ett långsiktigt samarbete. Att du är rökfri är ett krav.

Låter detta intressant och du tror att du skulle passa till vår kund då är du välkommen att skicka in din ansökan som ska innehålla ett personligt brev och ett CV. Ansökningarna bearbetas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonsens slutdatum.   

 
Frösunda tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

 

Kontaktpersoner:

Nora Abdul Karim , Verksamhetschef
Telefon: 010-130 3805


Ansök direkt genom att fylla i nedanstående formulär: