Logga in

Till toppen av sidan

Vi söker nu dig som har ett sinne för detaljer, är stukturerad och ordningsam samt med erfarenhet av autism, Är det dig vi söker?

2020-11-13 | Kronoberg | | Äldreomsorg

Platser: 1

 
Nu söker vi dig som vill jobba som personlig assistent till en 35-årig man med autism, adhd samt utvecklingsnedsättning. Han bor i egen lägenhet i Växjö och du kommer vara en del av kundens vardag, med allt vad det innebär.

Personlig assistans – vad innebär det?

Personlig assistans handlar om engagemang. Ett engagemang för en annan medmänniska som behöver hjälp med de saker i vardagen som många tar för givet. Du ska som personlig assistent arbeta aktivt för att kunden ska uppnå högsta möjliga livskvalité, vilket uppnås genom att arbeta utifrån kundens behov och önskemål. Frösundas humanistiska värderingar grundar sig i att alla människor har lika värde och samma rätt till ett bra liv. Förutsättningarna för det kan variera och just därför är det så viktigt för oss att se varje individ och hans eller hennes möjligheter och behov. Det försöker vi göra både på ett professionellt och på ett medmänskligt sätt. 

Till arbetsuppgifterna med denna kund hör sysslor som matlagning, städning, stöd vid på- och avklädning men även att delta tillsammans med kunden i olika aktiviteter. Du kommer att vara ett aktivt stöd i att skapa struktur och förutsägbarhet i vardagen. Det är viktigt att du som söker är mycket lyhörd och följer upprättade rutiner, t.ex. i sättet att kommunicera. Du förstår och visar också respekt för kundens integritet. För kundens välmående är det även viktigt med en trygg och stabil tillvaro, därför ser vi att du är en lugn och strukturerad person som är lyhörd, ansvarsfull och trygg i din arbetsroll.

Vi söker dig som:
 • Har erfarenhet av autism.
 • Kunskap om lågaffektivt bemötande
 • Strukturerad och ordningssam
 • Förståelse för detaljernas betydelse
 • Har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.
 • Icke rökare

  Tjänsten

  Visstidsanställning med en tjänstgöringrad på ungefär 70 %. Det förekommer arbete dagtid, kväll, jour och helg.

  Tillträde
  Snarast

  Individuell lönesättning. Kollektivavtal Branch G – personlig assistans.

  Rekrytering sker löpande, bifoga CV och personligt brev. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, så skriv och berätta om dig själv i din ansökan.
   

 

Kontaktpersoner:

Elin Stenkvist , Verksamhetschef
Telefon: 010-130 30 37 68


Ansök direkt genom att fylla i nedanstående formulär: