Logga in

Till toppen av sidan

Annika Stridh: "Vega - det är mitt boende!"

Annika Stridh har arbetat på äldreboendet Vega i Lomma sedan det öppnade 2009 och stortrivs.

”Ja, det gör jag verkligen, och jag känner inte alls igen mig i den kritik som Frösunda har fått i tidningar och på TV, ” säger Annika.

”Att jag kom hit var väldigt mycket en slump, faktiskt, för jag hade väl inte haft en tanke på just vården. Jag gick hotell- och restauranglinjen på gymnasiet, och jobbade i en reception när en kund frågade om jag inte kunde vara intresserad av att jobba i omsorgen, eftersom man sökte folk till ett nytt äldreboende i Lomma. Jag hade väl egentligen aldrig tänkt på att jobba med vård, men hon fick mitt telefonnummer och ringde senare samma dag. Dagen efter var jag på intervju och ja, så fick jag jobbet. Det har jag aldrig ångrat,” säger Annika.

Annika har nu lång erfarenhet av att arbeta inom äldrevården i Lomma, under olika utförare och med olika organisation. Hon kan verksamheten på sina fem fingrar och rycker också in emellanåt och stöttar med t.ex. bemanning.

”Ja, jag har ju sett det mesta, och har nog rätt bra koll faktiskt. Jag tycker att i jämförelse så fungerar Frösunda jättebra. Visst, det finns saker som inte var bra i början, och det finns fortfarande lite kvar att göra, men jag tror på konceptet och tycker att vi helt klart är på rätt väg,” säger Annika.

”På Vega, där jag är i huvudsak, där känner jag att vi precis som på Orion gör ett bra jobb. ’Vega, det är mitt boende’ brukar jag skoja om, men det är faktiskt precis så det känns,” säger Annika avslutningsvis.

annika stridh