Logga in

Till toppen av sidan

Att sjunga ger glädje på Frösundas äldreboenden

Rune Larsson och Birgitta Dagstam från Equmeniaförsamlingen hämtar varje vecka med glädje de boende, som vill delta i samlingen på Havsblick.

”Det här är väldigt populärt” säger Rune Larsson från Equmeniaförsamlingen i Lomma.”

”Tack vare ett fint och nära samarbete med kyrkan och Röda korset, så får kunderna på Frösundas boenden varannan vecka delta i en sångstund och ibland med andakt i grannhuset ”Havsblick”. Deltagandet är naturligtvis frivilligt och de, som så önskar, får hjälp och stöd med att promenera över till gemensamhetslokalerna i grannhuset ”Havsblick” där samlingen hålls.”

”Varje vecka kommer vi, två – tre stycken, från kyrkan och Röda korset också till de olika boendena och sjunger gamla välkända visor. Ena dagen på Orion och Vega, andra dagen ett par samlingar på Strandängsgatan 2. Sångstunderna sker i samarbete med studieförbundet Bilda och vi använder deras idé, kallad Sjunger Hjärna. Varje gång bekräftas tanken bakom idén om att sången och musiken väcker minnen till liv och piggar upp. Det är fantastiskt att få uppleva hur också djupt dementa personer vaknar till och börjar gunga i takt och sjunga med – förutom alla de andra.” 

”Vi märker att sångstunderna är uppskattade och deltagarnas glädje och den vänskap som växer fram gör att också vi som leder sångstunderna blir glada och längtar efter dem.”

”Ena dagen hämtar vi från Orion och Vega och nästa dag från Strandängsgatan. Ibland har vi sångstund och ibland har vi andakt för de som så önskar. Det gäller bara att vi är noga med tiderna – det är ju hela tiden andra aktiviteter och ibland kolliderar det till och med, men oftast kan vi anpassa oss” säger Rune Larsson.