Logga in

Till toppen av sidan

"Efter 15 år i branschen fick jag en aha-upplevelse"

Therese Jönson jobbar som administrativt stöd till verksamhetschefer på Frösundas gruppbostäder i Falkenberg. Det har alltid fallit sig naturligt för henne att jobba med respekt, nyfikenhet och engagemang i kundmötet. Att fullt ut förstå vad det innebär att jobba med kundens fokus har gett henne ny energi och motivation.

– Jag har jobbat på golvet i 15 år och har nu fått chansen att istället arbeta med att stötta verksamhetscheferna. Jag har tagit till mig ett helt nytt tänk utifrån kundens fokus. Skillnaden är att istället för att tänka på hur vi ska få någonting att fungera så tänker vi på vad kunden vill att vi ska göra för att det ska funka. Jag har verkligen fått en aha-upplevelse!

– I går var jag ute på ett boende där det finns en kund som har problem med synen. På boendet hade vi en tv som var alldeles för liten för henne att titta på. Hon var helt överlycklig för att de precis fått beviljat att köpa en större. Hon tyckte det var fantastiskt för nu kunde hon titta på tv och spela tv-spel. Det var häftigt att se!  

– När jag är ute i verksamheterna och de här små sakerna som betyder så mycket för den enskilde händer känner jag mig stolt över det jag gör på jobbet.