Logga in

Till toppen av sidan

Enighet i möte mellan Frösunda och Kommunal

Den 13/6 hölls ett så kallat dialogmöte mellan Frösunda och Kommunal. Dialogmöten är något som Frösunda och Kommunal har regelbundet. Med på mötet från Kommunal var Fredrik Johansson, Thomas Johansson, Lars-Sture Johansson, Margareta Johansson, Erik Persson, Jeanette Wennberg, Lars Nordling, Pia Embretsen, Tuija Kroncrantz samt från Frösunda VD Susanne Sidén, HR direktör Sofia Nilsson och HR-chef Kristina Segeborg.

Mötet handlade framförallt om hur man på bästa sätt kan samarbeta vid övertaganden så att omställningen ska bli så smidig som möjligt för berörda medarbetare. Resultatet var konstruktivt och båda parter lyfte fram potentiella förbättringsområden. Det framkom också tydligt att Frösunda och Kommunal har en gemensam syn på vad som behöver åstadkommas mer generellt för medarbetarna inom vård och omsorg.

– Det kändes väldigt bra med ett så konstruktivt möte och att vi samtidigt kunde reda ut ett antal missuppfattningar. Nu tror jag vi har en gemensam syn både på vad vi vill åstadkomma och hur läget egentligen ser ut, säger Susanne Sidén VD för Frösunda.

Frågan om ett formaliserat samverkansavtal togs upp under mötet och deltagarna var eniga i att en diskussion ska påbörjas direkt efter sommaren. Dialogmötena kommer givetvis under den tiden diskussionen pågår att fortsätta enligt plan. 

Mötge med Kommunal
Från väster bakre raden: Fredrik Johansson, Thomas Johansson, Lars-Sture Johansson, Margareta Johansson, Erik Persson, Sofia Nilsson. Från vänster främre raden: Susanne Sidén Jeanette Wennberg, Lars Nordling, Pia Embretsen, Tuija Kroncrantz