Logga in

Till toppen av sidan

Måltidens dag på Jonasgården i Bjärred

Torsdagen den 19 oktober firades ”Måltidens dag” även på Jonasgården i Bjärred och glädjande nog hade flera av Lomma kommuns politiker samt kostchef valt att delta.

Efter att Carina Persson, verksamhetschef för Jonasgården, givit en kort välkomsthälsning och introduktion till dagen, så presenterade Frösundas kostchef Sofia Hägg Jegebäck det måltidskoncept vi arbetar efter; från dukning och porslin till själva måltidsmiljön; hur vi konsekvent arbetar för att även vid måltiderna försöka se världen med kundens ögon.

Intresset var stort, och efter en ganska lång frågestund delade den stora gruppen upp sig i två för att sitta med och dela lunchen med kunderna. Dagens rätter var endera kycklinggryta eller ärtsoppa med pannkakor.

Vid ett av borden satt ledamöterna i socialnämnden Sofia Forsgren Böhmer, Lena Svensson, socialnämnden och Rune Setthammar. De lät sig väl smaka, och var eniga om att maten smakade bra, även om Sofias önskemål om specialkost dessvärre inte hade fungerat som planerat. Man var också eniga om att måltidssituationen var trevlig och gav ett gott intryck, men på frågan om vilken som var politikernas favoriträtt tog enigheten slut och en engagerad diskussion utbröt, om än med glimten i ögat.

-  Min man är en fantastisk kock, så allt han lagar är jättegott, sade Sofia till slut, och satte därmed med ett leende punkt för debatten.