Logga in

Till toppen av sidan

Min chef bryr sig verkligen om kunderna

Ett varmt välkomnade från chefen och ett företag med värderingar som ligger helt i linje med hennes egna har gett Anna Ahmadi en bra start på Frösunda. Anna jobbar natt inom äldreomsorgen och har elva års erfarenhet från branschen. Som nyanställd på Frösunda ser hon flera skillnader från tidigare arbetsgivare.

– Det som är så fint i det här företaget är att kunden bestämmer. Vi frågar kunden vad hon vill ha hjälp med och sedan ger vi den hjälp hon vill ha. Det kan vara så enkelt som att fråga kunden när hon vill äta i stället för att arbeta efter fasta tider. Om jag själv är hungrig går jag till kylskåpet och tar något att äta. Om kunden är hungrig är det mitt jobb att öppna kylskåpet åt henne. Det är bara att tänka sig in i hur det skulle vara för mig själv om jag var gammal och kroppen inte orkade, berättar Anna Ahmadi.

Det personliga mötet med kunden och att få jobba med kunden i fokus är det som får Anna att trivas på jobbet. 

– Sist jag jobbade fick jag en kram av en kund och ett fint leende. Då vet jag att jag har gjort ett bra jobb. Jag är stolt när jag kommer hem och vet att alla mina kunder har haft det bra när jag var på jobbet. Och jag är stolt över att jag alltid står på kundens sida. Då kan jag sova med gott samvete, säger Anna och fortsätter:

– Vi jobbar på det sätt som jag personligen vill jobba. Vi är olika individer som jobbar och olikheterna kan vara bra. Då hjälper vi varandra att stärka de goda sidorna hos oss och bli av med de sämre.

Förutom det personliga mötet med kunden beskriver Anna vikten av hennes chef. Att det är hos chefen hon hittar stöd och får mycket energi.

– Min chef är en underbar person. Även om jag jobbar natt och inte träffar henne så ofta, får jag mycket energi av henne. Hon bryr sig om oss medarbetare. När jag får en kram av henne på morgonen efter en lång natt är jag inte trött längre. Men det bästa med att ha henne som chef är att hon verkligen brinner för kunderna och att vi har samma tankar kring det. Jag är stolt över min chef, jag är tacksam över hela företagets värderingar och över att jag får jobba i mobila teamet. Jag lär mig ständigt nya saker och utvecklas.