Logga in

Till toppen av sidan

Aktivitetsprojekt ska öka kunderans livskvalitet i Falkenberg

Nu har Frösunda Omsorgs lokala aktivitetsprojekt i Falkenberg startat. Syftet är att öka livskvaliteten hos kunderna genom att skapa meningsfulla aktiviteter utifrån deras egna förmågor och förutsättningar.

Frösunda Omsorg driver 17 service- och gruppboenden i Falkenberg kommun. Under våren kommer samtliga kunder på service- och gruppboendena erbjudas att delta i det nya aktivitetsprojektet. Fem aktivitetsområden planeras under våren vilka innefattar matlagning, körsång, konst, djurkontakt och rörelse.

– Aktiviteterna som valts ut baseras på önskemål från kunderna och kommer att ledas av olika medarbetare inom Frösunda. Bland annat kommer Frösundas legitimerade dietist implementera matlagningsaktiviteten ”Välkommen på middag”. En aktivitet där kunderna bjuder varandra på middag och därigenom får träffa nya bekantskaper samtidigt som de får öva på färdigheter såsom planering, inköp, matlagning och dukning, säger Jennie Skillt, konceptledare på Frösunda Omsorg.

I första hand riktar sig aktiviteterna till Frösundas kunder, men i mån av plats kommer även deltagare från andra verksamheter kunna medverka. Projektet kommer att pågå fram till oktober som ett pilotprojekt.

– Därefter utvärderas projektet och beroende på hur stort engagemanget och intresset har varit ser vi hur vi kan arbeta vidare med detta, både i Falkenberg men också i våra andra verksamheter.

Läs mer: Möt Falkenbergs nya aktivitetssamordnare

Text: Hanna Larsson