Logga in

Till toppen av sidan

Dagens industri intervjuar Frösunda Omsorgs nya ägare

Fredagen den 13 juli publicerade Dagens industri en intervju med de norska entreprenörerna Roger och Kristian Adolfsen – bröderna som är Frösunda Omsorgs nya ägare sedan mars 2018.

För Dagens industri berättar Roger och Kristian Adolfsen om hur entreprenörskapet började, att ett hotell norr om Lofoten utvecklades till en hotellkedja med ett 30-tal hotell i Sverige och Norge. Idag äger de en rad bolag inom turism, vård, omsorg, förskolor och skolor, och har kommit att blivit Norges största välfärdsentreprenörer. Den största marknaden är dock i Sverige, sedan köpet av Frösunda Omsorg.

– Allt hänger ihop. Omsorgen hänger samman med hotellen och förskolorna hänger samman med omsorgen. Vi ser en röd tråd i vår expansion, säger Kristian Adolfsen till Dagens industri.

De berättar vidare att en av prioriteringarna för Frösunda Omsorg är att säkra en god kvalitet, och att de inte räds av att Socialdemokraterna går till val på att begränsa vinsterna i välfärden.

– Allt sunt förnuft säger att du ska ha privata aktörer i de här branscherna. Annars kommer bara kostnaderna att eskalera. Det kommer att vara upp- och nedgångar i debatten, säger Kristian Adolfsen, till Dagens industri.


Artikeln finns tillgänglig för prenumeranter på di.se