Logga in

Till toppen av sidan

DJ Kaywan - Bolindervägens sociala globetrotter

Jag fick träffa Kaywan Ghaderi, en av våra kunder som bor på Bolindervägen i Kallhäll. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, bokstavligen. Just rymden och teknik i framkant är något Kaywan visar sig ha stort intresse för och kunskap inom.

Dj KaywanKaywan har bott på Bolindervägen sedan det öppnade 2015, och tycker det är bra att bo där. Han är en väldigt social person som pratar mycket med så väl medarbetarna på boendet som personer i omgivningen. Han har många strängar på sin lyra och berättade bland annat om sitt besök helt nyligt på Cosmonova som han gjorde tillsammans med sin kontaktman.

– Det var häftigt där, med väldigt många rymdsaker, berättar Kaywan. Som i samma andetag börjar prata om Skycars från USA och att NASA-chefen kommer från Iran precis som han själv.

Kaywan har även hunnit med att bo i Kanada och USA och skulle väldigt gärna resa till Australien. Mest för att det aldrig är vinter där berättar han vidare. Det internationella intresset lyser igenom i samtalet och att han följer vad som händer globalt på nyheter. Vi hinner prata om när Eisenhower var president (som vi fick ta hjälp av surfplattan för att hitta svaret på), om Niagarafallen och Iran under vårt samtal.

På fritiden, när Kaywan inte arbetar på dagliga verksamheten på Danderyds resursteam, är teater och film ett stort intresse tillsammans med hans karriär som DJ Kaywan. På frågan om vilken som är favoritlåten säger han utan att tänka två gånger ”Everyone is free”. Bästa filmerna är så klart Terminator tillsammans med Superwoman och Superman! 

Tack för pratstunden Kaywan!

Text: Cecilia Eckervig, kommunikatör